Ce frumoasa ar fi viata din România, daca toate lucrurile ar fi lasate sa curga de la sine. Adica, sa-si vada fiecare de treaba lui, pentru care este pus acolo. Nu stiu, dar, parca, prea isi face de cap toata lumea. Regulile nu mai sunt reguli pentru toti.

Legea e mai mult scrisa, asa, ca sa iasa la numar. Altfel, medicii ar fi medici, nu traficanti de medicamente (gen Ilie si Dana Vonica et company), afaceristii, afaceristi, nu jefuitori la drumul mare, profesorii, profesori, si nu…mai stiu eu ce, judecatorii, politistii, fermierii, primarii, prefectii, presedintii de tot felul, bogatii si saracii, deopotriva.

Sigur ca nu e chestiune generala, nefiind toti asa. E limpede ca doar unii, cei pe care, cred, pâna la urma, tot sistemul i-a determinat sa se comporte in maniera asta. Pentru ca lor le-a fost permis sa treaca peste limitele impuse de lege, sau cât mai aproape de ele, suficient,insa, cât sa-si vada interesul realizat.

PUBLICITATE

Ma gândesc, de exemplu, la unii ca Dan Radu Rusanu care, dupa ce ca incasa o caruta de bani din salariu, culmea!, ca sa supravegheze ce se intâmpla in lumea financiara a României, tocmai el facea exact opusul, favorizând tot soiul de indivizi lacomi, pusi pe furat; sau la nemerncii de la ANRE care, la fel, erau platiti, cu bani grei, de noi toti, tocmai ca sa nu-i lase pe indivizii care, zice-se, ne-au cumparat serviciile energetice, sa-si faca mendrele pe buzunarele noastre; ori la superimbogatitii României, gen Becali (care n-a invatat nimic de la viata, nici el, nici varu’su Giovani, o sa vedeti asta, când s-or elibera din puscarie), Ioan Niculaie care inchide si deschide combinate chimice ca slitul de la nadragi, la Dan Adamescu (pun ramasag ca nu e strain de sinuciderea avocatului sau), omul convins ca legea nu-l va putea atinge niciodata, pesemne, gratie miliardului de euro pe care l-ar detine.

In fine, si mai cred ca multe dintre actiunile (arestari, retineri etc) celor de la DNA au legatura cu presedintele Basescu in privinta caruia, in afara de faptul ca e seful statului român si trebuie sa respect aceasta demnitate, nu imi dezvolta niciun sentiment, de niciun fel.

Si tare mi-e teama ca dupa ce nu va mai ocupa aceasta functie, ceea ce am expus mai sus ar exploda, pur si simplu. Nimanui nu-i va mai fi frica de nimic, de niciun Bau-Bau, oricum se va numi el sau orice infatisare ar avea.

Va fi exact ca in tara lui Papura Voda, fiecare va face dupa cum il va taia capul, fara teama ca ar putea ajunge, subit, in locul unde-i stau picioarele.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ