Penibila scena a sutienelor pline de spaga caritabila menita sa salte nivelul unui liceu din Capitala este o exceptie doar pentru ca Parchetul si Serviciul Român de Informatii nu au avut personalul necesar pentru a transforma România intr-o uriasa scena a defilarii penale stil Victoria Secret. Se stie ca in judetul Bacau sunt licee si colegii in care s-au strâns bani pentru cumpararea bunavointei comisiilor si supraveghetorilor de la Bacalaureat. Si tot directorii sau directoarele au fost coordonatorii acestui josnic troc cu viitorul absolventilor. De fapt, doamnele si domnii (im)pusi politic de multe ori nu fac decât sa-si acopere prostia manageriala, care ii face incapabili sa ridice un standard scolar suficient pentru a nu fi obligati sa devina infractori. Mult laudata plata per capita – adica la numarul de elevi – nu a facut decât sa transforme invatamântul intr-o intrecere masluita, in care rezultatele adevarate ale muncii profesorilor si straduintei elevilor au fost inlocuite cu o goana a pacalirii absolventilor de clasa a VIII-a. “Nu lasam prea multi corigenti, ca sa nu parem liceu-colegiu a dracului si sa speriem copiii care au dori sa se inscrie la noi. Nu cerem prea multa stiinta de carte, prezenta la ore si disciplina, ca sa nu abandoneze scoala si sa ramâneti fara catedre. Incalcam legea la Bacalaureat cu orice risc pentru a arata ca scoatem promotii libere sa ajunga agramati in universitati.” – Acestea sunt legile care guverneaza o buna parte a scolii românesti in general, si a scolii bacauane in special. Dovezi? Stati de vorba cu profesorii care s-au saturat de obraznicia, prostia si nesimtirea unor adolescenti carora trebuie sa le suporte barbaria cu retard doar pentru ca directoarea-directorul i-a amenintat ca altfel e de rau. Consultati cataloagele unde absentele nu mai incap in rubricile respective ca sa intelegeti ca invatatura este ultima preocupare a generatiilor deja ratate. Intrebati parintii de ce trec o data sau de doua ori pe an pe la liceu ca sa se intereseze de soarta copiiilor lor. Si mai intrebati pe la Ministerul Educatiei de ce sunt atât de stupizi si imun reguli cretine – sa nu iesi cu subiectele din sala de examen, de exemplu – in loc sa se preocupe de modernizarea materiilor de studiu si de transformarea profesorilor din recitatori de texte expirate in dascali ce lumineaza mintea si educa personalitatea. Pâna când cu totii nu ne vom scutura de aceste metehne, România va defila obosita, cu sânul plin de ghemotoacele banilor murdari, in haine second-hand si fara gust, asa cum sta bine unei toape.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Putregaiul este la cei mari. Nu ma mir cum de au averi colosale, masini, vile, concedii bengoase!Luati averile la control la toti inspectorii/ directorii/profii care au fost vreodata sefi sau membri in comisii…vesnic aceiasi…..O sa aveti imaginea mizeriei si nesimtirii.

LĂSAȚI UN MESAJ