– spune Vasilica Ghiorghies, candidat din partea ALDE la Primaria Pincesti

– Ce anume v-a motivat sa intrati in cursa pentru primaria comunei Pincesti?
– Vreau sa schimb ceva in comuna si sunt motivat sa lucrez mai mult pentru concetatenii mei. Imi doresc sa ii scot pe oameni din saracie, cât se poate.

– Nu sunteti strain de politica. Am inteles ca ati activat in Italia in spatiul politic.
– Da, asa este. Am locuit in Italia ani de zile. Am fost administrator al unui institut din statul Vatican, lucru pentru care m-am calificat, am facut cursuri. In anul 2011 am revenit in Pincesti, din dorinta de a schimba ceva in comuna mea si de a candida in 2012. Daca nu reveneam, as fi candidat in 2017 ca sa fiu consilier la Roma, la alegerile regionale. Am fost sapte ani membru al partidului de dreapta, Forza Italia, si m-am implicat politic foarte tare. M-am intâlnit cu reprezentanti Nato, cu europarlamentari.

PUBLICITATE

– Care sunt primele lucruri pe care doriti sa le schimbati in localitate?
– As vrea in primul rând sa fie mai curata, este o mizerie de nedescris. Apoi, oamenii au nevoie de locuri in care sa-si petreaca timpul liber – spatii culturale. Un alt obiectiv este ca ei sa fie tratati mai bine când ajung la primarie, de catre angajati. As vrea sa nu mai existe diferente de nivel de trai intre locuitorii satelor. In acest sens, mi se pare important sa finalizam reteaua de apa, sa introducem canalizarea si reteaua de gaze. Apoi, daca vorbim de taxe locale, pot spune ca sunt de parere ca având chiar si putini bani se pot face multe. Acum sunt multi bani si se face putin.

– Vorbiti apasat despre spatiile de petrecere a timpului liber care nu exista in comuna.
– In sapte sate ale comunei nu exista nici un spatiu in care sa se organizeze o serbare, o adunare. Asta este foarte important. Daca nu era cazul Colectiv, oamenii din satul Soci ar fi folosit si acum o sala care sta sa cada, in care se organizau pâna la sfârsitul anului trecut hora, bal, nunti. Daca se intâmpla un cutremur, ramâneau toti inauntru.

– Dar primaria a achizitionat o locatie, a fostei statiuni pentru mecanizarea agriculturii pentru a o transforma in camin cultural. Ce se intâmpla cu acest proiect?
– Am fost un sustinator al acestui proiect. Cladirea aflata acolo este in stare buna, cu putina sistematizare se putea deschide aproape imediat. Dar, a venit cazul Colectiv si ni s-a spus ca e nevoie de mai multe investitii si avize, deci nu se poate deschide imediat. Acum cladirea este blocata. Bani in bugetul de anul acesta nu sunt prinsi cu acest scop si este pacat.

– Ce echipa propuneti?
– Sunt in general persoane noi, care n-am mai facut politica, dar care au bune intentii. Sunt tineri si dornici de treaba. Imi doresc si un reprezentant al scolii, pentru ca vreau sa fie un domeniu aproape de mine, ca primar.

Profil: 46 de ani, casatorit, cu un copil. Profeseaza ca adminstrator de firma. Este din anul 2012 consilier local.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.