Volei feminin/ Stiinta Bacau isi va cunoaste mâine adversarele din Liga Campionilor

Inaintea mingilor, intra in scena bilele! Ele dau tonul, ele decid grupele. Mai concret, ele anunta startul in Liga Campionilor la volei feminin. OK, primele meciuri sunt programate de-abia la toamna, in perioada 11-13 noiembrie, insa cea mai prestigioasa competitie inter-cluburi isi intra in pâine inca din aceasta seara, când este programata tragerea la sorti a grupelor.

Cele 20 de participante, printre care si campioana României, Stiinta Bacau vor fi impartite in cinci grupe a câte patru echipe. Primele doua clasate din fiecare grupa si cele mai bune doua formatii situate pe pozitia a treia se vor califica in play-off-ul Ligii. Anul trecut, Stiinta a fost repartizata intr-o grupa cu Dinamo Kazan, Volero Zurich si Tauron MKS Gornicza. Anul acesta, studentele o pot intâlni din nou pe Dinamo Kazan, dar nu se vor mai interesecta cu Tauron si Volero. Polonia este reprezentata in Liga de Chemik si de Wroclaw, in timp ce Volero a fost repartizata in aceeasi urna valorica cu Stiinta.

PUBLICITATE

De notat ca prima urna valorica are trei echipe din Turcia, toate din Istanbul (Fenerbahce, Vakifbank si Eczacibasi) si doua din Rusia: Dinamo Kazan si Dinamo Moscova. Chestionat pe cine ar vrea sa evite la tragerea sorti, antrenorul Stiintei, Florin Grapa a marturisit ca nu are preferinte in acest sens, argumentând in felul urmator: “Oricum, dai peste cel putin doua adversare foarte tari. In plus, sunt echipe care-si schimba componenta de la un an la celalalt. Le stiai intr-un fel, le regasesti intr-altul. Asa ca, un adversar ceva mai slab cotat cu un an in urma isi poate aduce in noul sezon doua-trei jucatoare de ajungi sa te freci la ochi”.

Grapa a precizat ca isi doreste ca Stiinta sa repete evolutiile din sezonul precedent, anuntând, in acest sens, intariri la nivelul lotului: “Suntem in discutii avansate cu mai multe jucatoare din strainatate. Deocamdata, am batut palma cu Ioana Baciu si cu Irina Radu si le-am prelungit contractele Denisei Rogojinaru, Mihaelei Herlea si Luciei Gaido”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ