O tragedie fara margini se intâmpla acum in tara. Inca una, alaturi de multe altele care s-au tot petrecut dupa 1989 (si pe care le-am uitat). E cumplita viata parintilor ai caror bebelusi s-au prapadit din cauza nemernicei bacterii E.coli. Sau a celor care acum stau, bietii de ei, cu inima in piuneze, asteptând o veste mai buna de la doctorii care au grija de copilasii impinsi de un resort invizibil intr-o problema grava a oamenilor maturi. S-ar fi putut spune ca e…mostenire a fostului regim comunist.

Altii incearca sa salveze ce mai pot salva din aparente, zicând ca asa ceva se intâmpla si la case mai mari. I-as trimite atunci sa locuiasca acolo, daca tot le e drag s-o spuna cu atâta inocenta. In fine, m-am tot gândit spre cine sa abat ploaia de injuraturi (caci doar asta ne-a mai ramas). Vina e impartita…intre autoritati, desigur.

Ma gândesc, insa, ca daca ar exista bun simt, acea educatie pe care macar haina de sute de euro a ministrului ar cere-o, obligatoriu si-ar fi dat demisia. Si nu pentru ca ar fi neaparat vina lui, ci pur si simplu ca asa ar fi demn(itar) s-o faca. Un ministru trebuie sa (supra)vegheze de la inaltimea scaunului pe care-l ocupa (pe bani multi) tot ce se petrece in marea lui ograda, iar daca nu stie sau nu poate s-o faca, atunci…

PUBLICITATE

Despre E.coli, stiam, fara a fi neaparat din domeniu, ca microorganismul e prezent mai ales in cazul mâinilor murdare. Ceea ce inseamna ca atunci când atingem, intr-un fel sau altul, alimentele, toti, de la vladica la opinca, trebuie sa fim curati pe mânute (mai ales dupa ce am fost sa „dam un telefon”). E o regula pe care nici n-ar mai fi trebuit s-o amintim, cu totii fiind invatati din frageda pruncie sa o respectam. Mai ales când vorbim despre mâncarea destinata copiilor.

Prin urmare, n-am nicio emotie sa nu trimit definitiv la culcare acea fabrica ce nu respecta minimele conditii de igiena. Si nici in cazul gospodarului care prepara, fiecare in felul lui, nevazut de nimeni, tot soiul de alimente pe care, apoi, ni le serveste noua, orasenilor, incântati, nevoie mare, ca, nu-i asa?, halim ceva sanatos, fara E-uri, bio s.a.m.d. Cred sau macar sper ca va urma un episod in cazul acestui nedorit serial, dupa ce am constatat ca din cauza mâinilor (ne)curate s-a produs tragedia bebelusilor, astfel incât sa intervina un comisar care sa acuze, sa poarte un duel cu toti cei care refuza sa admita ca suntem, totusi, in milenul III si nu in epoca de piatra.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ