Final de tur în Divizia A1 la volei feminin. Căderea de cortină se va produce în reprize, meciurile etapei cu numărul nouă urmând să se întindă pe durata a trei zile. Primele echipe care vor încheia socoteala cu turul sunt Știința Bacău și Universitatea NTT Data Cluj, adversare directe astăzi, în Sala Sporturilor, cu începere de la ora 15.00. Partida fusese programată inițial la 14.00, însă ea se va disputa cu o oră mai târziu. Deși vecine de clasament, cele două echipe sunt despărțite de trei puncte, de nivelul valoric al loturilor și de obiectivele fixate.

Nou promovată, „U” NTT Data Cluj a început campionatul cu intenția unei clasări în primele șapte formații. Firesc, Știința are un target mai înalt. În concordanță cu istoria clubului și cu medalia de bronz cucerită sezonul trecut. Prin urmare, pe final de tur, aspirația echipei antrenată de Florin Grapă este revenirea pe podium. Prima condiție e ca studentele să treacă de „U ” Cluj, obiectiv relativ facil.

A doua condiție se profilează mai dificil de îndeplinit. Și nu ține de băcăuance. Concret, ar trebui ca Dinamo să producă surpriza rundei și să o învingă vineri, pe teren propriu, pe CSM Târgoviște. „Noi ne concentrăm pe ceea ce avem noi de făcut. În mod normal, ar trebui să ne impunem joi. Ultimele evoluții din campionat și Cupa CEV ne arată că suntem pe un drum bun și sperăm ca și la meciul contra Clujului să confirmăm”, a declarat antrenorul gazdelor de azi, Florin Grapă. În precedenta etapă, Știința a stat, în timp ce ardelencele pregătite de Luminița Trombițaș și având-o în calitate de coordonatoare pe ex- băcăuanca Sabina Miclea, s-au impus cu 3-0 împotriva „lanternei roșii” Belor Galați.

Clasament Divizia A1

1. Volei Alba Blaj 7 7 0 21-1 21p.
2. CSM București 7 7 0 21-2 20p.
3. CSM Târgoviște 7 4 3 14-9 13p.
4. Știința Bacău 7 4 3 13-9 12p.
5. „U” NTT Cluj 7 3 4 9-12 9p.
6. CSM Lugoj 8 3 5 10-18 8p.
7. Agroland Timiș. 7 2 5 9-16 7p.
8. Dinamo București 7 2 5 7-17 6p.
9. CSU Belor Galați 7 0 7 1-21 0p.

Programul ultimei etape a turului

Azi: Știința Bacău – „U” NTT Data Cluj.
Mâine: CSM București – Volei Alba Blaj (ora 19.00/ Digisport), Dinamo București – CSM Târgoviște.
Sâmbătă: CSU Belor Galați – Agroland Timișoara.
CSM Lugoj stă în etapa cu numărul nouă.

Nu e gata

Meciul de astăzi, cu „U” NTT Data Cluj este ultimul pe care Știința îl joacă în Divizia A1 în 2018, campionatul urmând să se întrerupă până pe data de 19 ianuarie. Voleibalistele băcăuane vor mai disputa totuși o partidă până la finalul anului. Nu în campionat, ci în Cupa CEV. Astfel, miercuri, 19 decembrie, de la ora 17.00, Rogojinaru și compania vor primi vizita olandezelor de la Sliedrecht, în prima manșă a „optimilor” Cupei CEV.

Alte articole