Nu ar mai fi multe de spus. Nici de calculat. Doar de jucat. Și, dacă se poate, de jucat bine. De altfel, acesta este și scopul Științei Bacău în returul de azi, de la Sibiu, cu Alba Blaj, din semifinalele Cupei CEV la volei feminin: o evoluție bună.

Învinsă acasă, în tur, săptămâna trecută, cu un categoric 3-0, echipa băcăuană are șanse minime, ca să nu spunem nule, de a întoarce rezultatul și de a accede în ultimul act al competiției europene.

A recunoscut-o și antrenorul studentelor, Florin Grapă, la finalul jocului de marțea trecută: „Aș fi nebun dacă nu aș recunoaște că Blajul este ca și calificată în finală după victoria din tur.” Și totuși, Știința nu s-a deplasat la Sibiu doar pentru a face act de prezență. Are din nou cuvântul Florin Grapă: „E foarte greu să câștigăm contra Blajului, dar asta nu înseamnă că nu vom face totul în acest sens. Dorința mea cea mai mare este să reușim un meci foarte bun. Am avut un parcurs frumos în actuala ediție a Cupei CEV și tare am vrea să-l încheiem cu o evoluție pe măsură.”

Ca și la precedentele euro-partide din 2019, Știința nu o poate folosi pe Roșca, fără drept de joc. Deși accidentate, bulgăroaicele Koleva și Monova vor fi pe teren. În cealaltă semifinală, italiencele de la Yamamay e-work Busto Arsizio primesc vizita campioanei Ungariei, Bekescsaba, pe care au învins-o în deplasare cu 3-0.

Alte articole