Oneștenii iubitori ai folclorului dar și a muzicii ușoare au avut prilejul de a urmări sâmbătă 21 septembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor un festival deosebit, îmbucurător atât pentru concurenți cât și pentru publicul spectator. Este vorba de Festivalul – concurs de muzică ușoară și populară ”Stea pe portativ”, ce a ajuns la ediția a II a și care a avut ca președinte de juriu pe Simona Florescu Dichiseanu (cunoscută interpretă de muzică ușoară, soția actorului Ion Dichiseanu). Este de menționat faptul că la acest festival – concurs oneștean au fost prezenți concurenți din mai multe județe ale țării (Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Galați, Suceava, Vaslui, Vrancea) precum și trei ansambluri folclorice (”Păltinașii” din Paltin – jud. Vrancea, ”Pădurețul” din com. Oșești – jud. Vaslui și ”Cununița satului” din Liești – jud. Galați). Programul acestui festival a cuprins, în cadrul unui frumos spectacol, peste 50 de momente artistice în care concurenții și-au etalat calitățile vocale dar și acuratețea interpretării, cu o prezență scenică la înălțime.

Bucuria participanților la acest festival a fost una deosebită și la festivitatea de premiere. Cele trei trofee de la Festivalul – concurs ”Stea pe portativ” au revenit concurenților Andrei Corodeanu (din Botoșani, la muzică ușoară), Mălina Iustina Lazăr (din Bacău, ea cucerind și juriul dar și publicul spectator cu interpretarea unei doine) și Ansamblului folcloric ”Păltinașii” din Paltin Vrancea. Condus de prof. Ionel Tătaru (care este și directorul Școlii Gimnaziale din Paltin), acest ansamblu a strălucit prin prezentarea unei suite de dansuri vrâncenești dar și prin grupul de fluierași și a unui grup vocal. Un premiu inedit – ”al tinereții și popularității” a fost acordat de organizatorii festivalului gemenelor Elena și Teodora Tudose, din comuna Cașin, a căror evoluție a fost aplaudată cu multă căldură de către spectatori.

”Am ascultat multe melodii, am văzut interpreți foarte buni, ceea ce înseamnă că avem multe talente nedescoperite”, a declarat la finalul festivalului Simona Florescu Dichiseanu. Ea a adresat și un sfat pentru concurenți, care îi poate ajuta mult în viitor:”Să fiți atenți la interpretarea cântecelor, aceasta vă pune în evidență vocea! Și apoi să interpretați cântece potrivite pentru vârsta voastră! Cântecele și mesajul transmis sunt foarte importante! Este un drum lung până ajungi un nume cunoscut în muzică…”

Menționăm că alături de Simona Florescu Dichiseanu din juriul Festivalului – concurs ”Stea pe portativ” de la Onești (în foto) au mai făcut parte Vasi Cărăbuț (realizator de emisiuni folclorice la TV, cu numeroase surprize atât pentru invitații din platou cât și pentru telespectatori), Violeta Popa (interpretă de folclor din jud. Galați), Simona Vlad (de la Asociația ”Cantores Animae”), în fotografie fiind și președinta acestei asociații, Lucica Mușat. Festivalul ”Stea pe portativ” a fost prezentat de Robert George Aparaschivei, ce a lansat în urmă cu mai puțin de un an la Magazinul ”Muzica” din București, CD-ul cu melodii spaniole ”Como Agredecer” – ”Cum să mulțumesc”.

Prin faptul că a adus la Onești (oraș ce a depășit cu greu ”o criză a apei potabile” de mai multe zile), concurenți din multe zone ale țării, ce au oferit tot ce e mai frumos pentru iubitorii muzicii, Festivalul – Concurs ”Stea pe portativ” se înscrie ca o reușită. Vorba unui spectator :” când interesul pentru cultură al autorităților locale a scăzut foarte mult , acest festival oneștean, cu un juriu de excepție, a atins zenitul!”


PUBLICITATE