Voleibalistele pregătite de Dumitru Matanie au câștigat cu victorii pe linie turneul semifinal de la Mioveni și s-au calificat la faza finală a Campionatului Național

Din 2015, de când s-au laureat campioane naționale la minivolei, n-au ratat prezența la niciun turneu final. Anul acesta, însă, calificarea la faza finală a campionatului se preconiza un autentic Everest. Și asta pentru că, dincolo de faptul că au o echipă mai mică de vârstă cu doi sau chiar trei ani, voleibalistele junioare de la CSȘ Bacău fuseseră repartizate într-o grupă de foc la turneul semifinal de weekend-ul trecut. O grupă dominată pe hârtie de CSȘ 1 Constanța, dar în care un cuvânt greu de spus îl aveau și gazdele de la Dacia Mioveni.

Cu toate acestea, CSȘ Bacău a dat din nou lovitura. Și nu doar că s-a calificat la turneul final programat în perioada 10-14 aprilie, alături de „granzii” Dinamo, Rapid (CN Tehnic „Mihai I”), CSM București, Medicina Târgu-Mureș și CSM Lugoj, dar a făcut-o din postura de câștigătoare cu victorii pe linie (și toate cu 3-0), a turneului de la Mioveni! O splendidă reușită. Și o mare surpriză, care s-a profilat încă de vineri, din prima zi a turneului.

Atunci când echipa antrenată de Dumitru Matanie și Traian Șnel a învins, fără să piardă vreun set, principala favorită, CSȘ 1 Constanța. „Întâlneam o echipă cu două campioane naționale la volei pe plajă și cu două componente ale lotului național de cadete, calificat la Mondiale. Din fericire, toate fetele noastre au dat tot ce aveau mai bun. Toate, fără nicio excepție. Așa am reușit să învingem Constanța și tot așa am reușit să trecem și de Dacia Mioveni, într-un joc în care am avut câteva reveniri de senzație”, a declarat antrenorul Matanie.

Unul din come-back-urile CSȘ-ului s-a materializat și grație serviciilor fără de greșeală ale Iuliei Matanie, autoarea a nu mai puțin de șapte ași în actul al treilea al jocului cu Dacia Mioveni. Ultima partidă, cu CNMB Ploiești, a fost o simplă formalitate.

Băcauancele aveau nevoie de un singur set, dar, cum nu puteau coborî ștacheta, și-au trecut în cont un nou 3-0. „Țin să felicit, încă o dată, toate fetele pentru modul admirabil în care au jucat. Pentru noi, în condițiile date, calificarea la turneul final este ca și cum am fi luat o medalie națională”, a precizat Dumitru Matanie, care a mizat pe lotul format din Denisa Sava, Iulia Matanie, Mădalina Airoaie, Alexandra Adragăi, Neidi Enache, Bianca Dodan, Jaqueline Rusu, Ilinca Boboc și Andreea Năstasă. Reușita junioarelor băcăuane a găsit un ecou favoroabil și în rândul semifinalistei Cupei CEV, Știința.

„M-am bucurat foarte mult când am aflat de isprava junioarelor de la CSȘ. Cu atât mai mult cu cât două dintre componentele Științei, Mădălina Airoaie și Iulia Matanie, activează la CSȘ Bacău”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă.

Marius Căpușă: „Dorim să formăm o echipă de B”

Directorul CSȘ Bacău, Marius Căpușă a fost unul dintre primii care a ținut să salute succesul voleibalistelor junioare: „Catedra de volei continuă să-și demonstreze valoarea. Nimic nu este întâmplător în calificarea junioarelor, antrenorii de volei de la CSȘ Bacău având o strategie care vizează perspectiva și nu rezultatul imediat.

Dorința mea este ca, într-un viitor nu foarte îndepărtat, să formăm aici, la CSȘ Bacău, o echipă de volei feminin care să activeze în liga secundă. Nu va fi ușor, dar vom depune toate eforturile pentru a atinge acest deziderat”. Antrenorul junioarelor de la CSȘ Bacău, Dumitru Matanie, a declarat: „Sprijinul acordat în mod constant de conducerea clubului este foarte important pentru noi”.

Alte articole