Astăzi pornește la drum ediția 2018-2019 a Ligii Zimbrilor la handbal masculin. Startul consemnează și debutul celor de la CSM Bacău pe scena primei ligi. Un debut care se va produce la Cluj, acolo unde, de la ora 18.00, „CSMeii” pregătiți de Eden Hairi vor întâlni formația gazdă, Universitatea.

Deși ambele echipe vin din Divizia A, CSM Bacău pornește ca favorită. Pe de o parte, pentru că și-a câștigat locul în Liga Zimbrilor după un parcurs triumfal în A, cu maximum de puncte, spre deosebire de Universitatea Cluj, care a făcut acest pas în urma unei invitații din partea FRH, nevoită să acopere locul vacant lăsat de retragerea celor de la HC Vaslui. Pe de altă parte, băcăuanii prezintă un lot superior valoric față de cel al ardelenilor.

„Suntem încrezători că vom începe campionatul cu dreptul”, a declarat antrenorul oaspeților de azi, Eden Hairi, care a adăugat: „Chiar dacă nu cunoaștem foarte multe despre adversara noastră din prima etapă, ne bazăm pe un plus de valoare la nivelul efectivului de jucători, plus certificat și de achizițiile efectuate în vară. Am adus, printre alții, jucători precum Anton, Tărâță, Tudorancea și Bologa, care, alături de handbaliști experimentați cum sunt Răducu Tamaș și Rareș Păunică ne dau încredere în privința acestui sezon în care avem ca obiectiv rămânerea în Liga Zimbrilor”.

CSM Bacău a plecat spre Cluj în cursul dimineții de ieri, cu un lot din care nu fac însă parte și stranierii Sadovyi (Ucraina), Bahdan (Belarus), Maksimov (Rusia) și Kurtes (Serbia). Aceștia întâmpină, în continuare, probleme cu obținerea vizei, probleme care le amână debutul în campionat. „Nu suntem singurii în această situație. Cu acest tip de probleme se confruntă și stranierii celorlalte echipe din campionat”, a spus Eden Hairi. „Oricum, și dacă ar fi obținut viza, nu știu dacă puteau fi integrați în echipă în timp util pentru jocul de la Cluj”, a adaugat tehnicianul „CSMeilor”.

Pe lângă meciul de la Cluj, azi mai au loc următoarele trei confruntări: AHC Dobrogea Sud Constanța- Dinamo (ora 17.30, TVR1), CSM Făgăraș- CSM Focșani și Minaur Baia Mare- HC Buzău 2012. Mâine este programat jocul Dunărea Călărași- Steaua, iar vineri se va disputa întâlnirea dintre CSU Suceava- CSM București. Etapa se va încheia miercurea viitoare, odată cu confruntarea Poli Timișoara- Potaissa Turda.

Cu Steaua, pe TVR

Anul acesta, meciurile din Liga Zimbrilor sunt transmise în direct de televiziunea națională. CSM Bacău își va face debutul „pe sticlă” în runda a doua, ce se va derula weekend-ul viitor. Astfel, meciul Steaua București- CSM Bacău, programat sâmbătă, 15 septembrie, va fi televizat de TVR2.

Alte articole