„Pour la bonne bouche” ar zice francezii. Pe scurt și pe înțelesul tuturor, desertul. Judoka de la CSM- PC Bacău au servit desertul internațional al lui 2018 în Bulgaria, cu ocazia participării la „Ilinden Open”, de la Sofia. La ultima prezență externă a anului, sportivii antrenați de Dorin Cruceanu s-au…dedulcit, cucerind cinci medalii: trei de aur și două de argint.

Christina Gherasimescu, Alexandru Zaharia și Roxana Radu s-au laureat campioni ai competiției din capitala Bulgariei, în timp ce Ana-Lucia Patea și Alyia Dospinescu au urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului de premiere. Ajunsă la a patra ediție, „Ilinden Open” este una din cele mai puternice competiții rezervate categoriilor de vârstă U11, U13, U15 și U18. O confirmă și cei 700 de judoka din 19 țări care s-au aliniat la startul ediției de anul acesta, derulată la finalul primei saptămâni din noiembrie.

Rezultatele băcăuanilor au produs o impresie plăcută, confirmând apetitul internațional pe care „CSMeii” îl manifestă în ultima vreme. „Ne-am prezentat cu opt sportivi, iar cinci dintre aceștia au urcat pe podium”, a declarat antrenorul Dorin Cruceanu, care a adăugat:

„Bilanțul este unul notabil și atestă anvergura internațională pe care încep să o capete elevii mei. Anul trecut am participat la patru turnee în afara țării, lucru care și-a pus amprenta în mod pozitiv pe psihicul sportivilor. Grație acestor turnee, ei au o încredere sporită atunci când întâlnesc adversari din străinătate. Rezultatele mă bucură, așa cum mă bucură și mândria cu care medaliații noștri țineau drapelul țării în momentul premierii.

Țin să mulțumesc conducerii clubului Primăriei pentru susținerea financiară, aceste rezultate dovedind ca investiția nu este de prisos”. Până la finalul anului, judoka CSM Bacău se vor axa doar pe turnee interne.