Patru medalii în contul „CSMeilor” pregătiți de Aurel Chelariu și Dragoș Constantin Cremene la Campionatul Național de judo Under 14 și Under 16 desfășurat la finalul săptămânii trecute, la Satu Mare. Miruna Vultur s-a laureat campioană națională la U14, categoria 40 kg, în timp ce Ștefan Buga, Andrei Buga și Lavinia Bălan au cucerit bronzul.

Ștefan Buga și Andrei Buga au urcat pe treapta a treia a podiumului la U14, categoria de greutate 34 kg, respectiv 46 kg, Lavinia Bălan poziționându-se pe locul 3 la U16, 40 kg. O altă judoka de la CSM Bacău, Andreea Drobotă a ocupat locul 5 la U16, 44 kg. Miruna Vultur este elevă în clasa a VI-a la Șc. „Al. I. Cuza”, Ștefan Buga și Andrei Buga urmează cursurile clasei a V-a la Șc. „G. Bacovia”, Lavinia Bălan e în clasa a VII-a la Șc.

„Domnița Maria”, iar Andreea Drobotă învață în clasa a VIII-a la Șc. „Mihai Drăgan”. „Condițiile Naționalelor de la Satu Mare au fost satisfăcătoare, excepție făcând distanța. De altfel, noi am solicitat atât verbal cât și în scris ca toate competițiile să aibă loc undeva în centrul țării, astfel încât condițiile de deplasare, dar și financiare să fie egale pentru toate echipele participante”, a subliniat prof. Aurel Chelariu, care a mai făcut o observație:

„Au fost multe accidentări în rândul sportivilor, ceea ce denotă că nu sunt îndeajuns de bine pregătiți fizic și nu au rezistență la eforet prelungit. Ca să dau un exemplu: dacă se ajunge la Golden Socore, unde timpul este nelimitat, sportivii pot lupta și vreme de zece minute până se punctează sau, eventual, se ajunge la abandon. Factorul fizic trebuie tratat cu mult mai multă seriozitate”.

Alte articole