Clasată pe locul 3 în ierarhia națională întocmită anul trecut de FRA, secția de atletism a CSM Onești vrea să ridice ștacheta în acest an. Dovadă stau și primele rezultate obținute. Weekend-ul recent încheiat, gruparea condusă de Ingrid Istrate a jucat un rol de protagonistă la cea de-a doua etapă a Campionatului Național pentru Seniori si Seniori Under 23 derulată la sala de atletism „Ioan Soter” din cadrul Complexului „Lia Manoliu” din București.

Oneștenii s-au remarcat la mai multe probe, la trei dintre acestea terminând pe locul 1 la Seniori. Astfel, la săritura în lungime, Gabriel Bitan (foto) a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu un rezultat de 7,72 m. La fel au stat lucrurile atât la 60 m garduri feminin, unde Andreea Caracuda a trecut prima linia de sosire cu timpul de 8.70, cât și la 60 m băieți, unde, pe lângă locul 1 obținut de Marius Gabriel Tone (6.80 sec.), oneștenii au dat și oamenii clasați pe locurile 3 și 4 în întrecerea Seniorilor: Valentin Tănase (6.90) și Alin Ionuț Anton (6.91).

Acesta din urmă, sportiv născut în anul 2000, și-a completat seria evoluțiilor bune cu locul 2 la 60 m garduri, cu timpul de 8.12. Diana Ion și-a reconfirmat ascensiunea, terminând a doua proba de triplusalt, unde, cu o săritură ce a măsurat 13, 11 metri a fost depășită doar de multipla campioană națională, ex-oneșteanca Elena Andreea Panțuroiu.

În fine, Angela Olenici, sportivă cu dublă legitimarea CSM Onești/ LPS Suceava este un pariu interesant al clubului de pe Trotuș. La etapa bucureșteană, Olenici (an de naștere 2000) s-a remarcat în concursul senioarelor, poziționându-se a treia atât la 1500 m, cu timpul de 4:38.40, cât și la 800 m, unde a înregistrat un rezultat de 2:12.69.PUBLICITATE