Cu lotul decimat de Coronavirus, „CSMeii” nu se pot prezenta la următoarele turnee de la Sfântu Gheorghe programate între 4 și 10 octombrie, riscând astfel să piardă cele șase jocuri cu 0-10. În aceeași situație se află mai multe echipe
Liga Zimbrilor la handbal masculin tinde să devină un important și periculos focar COVID-19. Mai ales în condițiile comasării celor 16 echipe, plus oficiali, plus arbitri într-o singură locație pentru turnee-maraton.

După primul astfel de turneu, derulat în perioada 15-17 septembrie, la Sfântu-Gheorghe și care a bifat etapele 1-3 ale campionatului, cazurile de Coronavirus au explodat la mai multe echipe. Prima a acuzat șocul CSM Bacău, cu 15 jucători infectați. A urmat Minaur Baia Mare (una din adversarele directe ale băcauanilor la primul turneu) cu șapte îmbolnăviri, pentru ca Magnum Botoșani să anunțe marți că care are, la rândul său, 13 jucători depistați pozitiv la testarea pentru COVID-19.

Și, vorba lui Toma Caragiu, „petrecerea continuă”, pentru că numărul de cazuri nu se rezumă doar la cele trei formații, CSM Bacău, Minaur și Magnum Botoșani. Pe listă se află inclusiv arbitri precum Mihai Pîrvu, care a condus trei jocuri la turneul de debut din Liga Zimbrilor. Cotidianul Gazeta Sporturilor nota că sunt „45 de cazuri cu virusul Sars CoV-2 în handbalul masculin românesc în ultimul timp” și că „tot mai multe cluburi arată cu degetul către Federație și spun că totul a pornit de la primul turneu de handbal, cel de la Sfântu-Gheorghe”.

În aceste circumstanțe, CSM Bacău solicită Federației Române de Handbal amânarea celor șase meciuri pe care băcăuanii le au programate la următoarele două turnee, ce ar trebui să se țină lanț, tot la Sfântu Gheorghe, de duminica aceasta până duminica viitoare, 10 octombrie. Cu lotul decimat, „CSMeii” nu se pot prezenta la Sfântu-Gheorghe și, conform regulamentului, riscă să piardă cu 0-10 toate cele șase meciuri din etapele 4-9: cu Poli Timișoara, Steaua, CSM Făgaraș, Dinamo, CSU din Suceava și Potaissa. Nedrept. Halucinant. Și aberant, în condițiile în care vocea băcăuanilor nu este singulară.

Tot mai multe cluburi din primul eșalon au solicitat renunțarea la aceste turnee-focar și la revenirea la un campionat normal, cu etape tur-retur, așa cum este în toată Europa. După câte se pare, însă, pentru FRH, România nu e în Europa. Poate are loc o minune și intră până duminica asta!PUBLICITATE