CSM Bacău se află tot mai aproape de „barajul” pentru promovarea în Liga a III-a. Echipa antrenată de Gheorghe Penoff s-a impus miercuri, cu 2-0 (1-0), la Onești, în derby-ul cu principala sa contracandidată la locul 1, Viitorul Curița, de care s-a distanțat acum la patru puncte. Oaspeții au deschis scorul în min. 44, prin Bogdan Bucur, care a sancționat o greșeală a portarului advers, conturile fiind încheiate ca urmare a golului marcat de același Bucur, în min. 65.

„A fost un meci destul de greu, așa cum se întâmplă atunci când se întâlnesc primele două clasate, dar noi am stat bine în teren și am reușit să facem diferența. Ne-am consolidat poziția de lideră, luând o opțiune importantă pentru disputarea «barajului», dar nu trebuie să neglijăm celelalte meciuri din play-off. S-au mai văzut surprize și nu vrem să oferim și noi una neplăcută”, a declarat antrenorul Penoff, care a utilizat următoarea garnitură miercuri: Lepădatu- A. Istrate, Vlad, Paveluc, Preda, Paduraru- Nicodim, Maxim, R. Istrate, Antal- Bucur.

Au mai jucat: Gafar, Zarzu, Juncu și Mocanu. Pornită la drum de la zero, din Liga a V-a, cu un nucleu de jucători tineri și de perspectivă, CSM Bacău speră să readucă orașul și județul pe harta eșalonului trei. Pentru aceasta, „CSMeii” trebuie să-și adjudece mai întâi play-off-ul Ligii a IV-a și apoi „barajul” de luna viitoare, cu campioana Botoșaniului. Celelalte rezultate de miercuri, din etapa a doua a play-off-ului: FC Dinamo Bacău- Viitorul N. Bălcescu 3-0, CSM Moinești- UZU Dărmănești 0-3. Etapa viitoare (18 mai): CSM Bacău- Moinești, FC Dinamo Bacău- UZU Dărmănești, Viitorul Curița- Viitorul N. Bălcescu.