20 aprilie 2024
SportCSM Bacău, 50 de minute peste vice-lideră

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor

CSM Bacău, 50 de minute peste vice-lideră

Sâmbătă, „CSMeii” au cedat cu 33-27 (13-16) pe terenul Constanței, gazdele reușind să facă diferența doar în ultimele zece minute

CSM Bacău pornea cu șansa a doua sâmbătă, la Constanța, în partida ce a deschis etapa 21 din Liga Zimbrilor. CSM Constanța avea totul de partea sa: calculul hârtiei, terenul, publicul, clasamentul și, evident, valoarea lotului. Și totuși, vice-lidera a avut de tras pentru a se impune în fața băcăuanilor.

Gazdele au câștigat cu 33-27, însă diferența s-a făcut de-abia în ultimele zece minute. Până atunci, echipa antrenată de Leonard Bibirig a fost la cârma jocului și a tabelei. De altfel, cu excepția momentului de debut, atunci când Drăgan a punctat pentru 1-0, în rest, până în minutul 50 și 58 de secunde, CSM Constanța nu a mai condus nici măcar o dată.Au făcut-o în schimb, din belșug, „CSMeii” băcăuani. Având în Mihai Bujor principalul marcator (șapte reușite), secondat de Esteki (6), CSM Bacău a condus inclusiv cu patru goluri diferență (8-12- min. 24, 9-13- min. 26, 10-14- min, 27), înainte de a fixa scorul pauzei: 13-16.

În partea secundă, Bacăul a reușit să respingă asalturile Constanței și să mențină avantajul până la golul lui Rogulski de 25-24, în minutul 50. Vitaly Komogorov, cel mai bun realizator al întâlnirii, cu nouă goluri marcate, a egalat la 25 la următorul atac al constănțenilor, pentru ca după ratarea lui Virbauskas, Chikovani să înscrie pentru 26-25, netezind astfel drumul unei victorii care, înaintea partidei, se anunța mai mult decât probabilă, pentru ca în timpul jocului, vreme de 50 de minute, să fie pusă serios în discuție.

În formula T. Stănescu, Grigoraș- M. Bujor 7 goluri, Esteki 6, G. Bujor 4, Rogulski 3, Virbauskas 3, I. Stănescu 2, Brăescu 1, Ushal 1, Dobrincu, Serhel, Costea, CSM Bacău rămâne pe locul 8 în clasament, cu 27 de puncte, cinci mai mult decât CSM Focșani și unul în minus față de CSU din Suceava, care duminică va juca în deplasare, cu Potaissa Turda.

Etapa viitoare, sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 17.30, CSM Bacău va întâlni acasă pe CSM București, reluând astfel atacul la locul 7. De notat că, runda viitoare, ocupanta poziției a șaptea, CSU din Suceava va primi vizita Vasluiului, care prin victoria de sâmbătă, 25-20 contra Universității Cluj, a scăpat de „lanternă”, pe care a pasat-o chiar clujenilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri