Coronavirusul închide stadioanele și sălile de sport, oprind întrecerile. Toate Federațiile își revizuiesc calendarul competițional, în așteptarea încheierii pandemiei și, implicit, a momentului în care își vor putea relua activitatea. Ultima competiție organizată de Federația Română de Arte Marțiale a fost Campionatul Național de karate SKDUN derulat pe 7 și 8 martie, la Voluntari.

Printre grupările sportive care au participat la Naționalele SKDUN a fost și CS „Dan Botezatu” din Bacău. Clubul condus de antrenorul Ionuț Cășeru a deplasat la Voluntari șase sportivi, întorcându-se cu tot atâtea medalii. Prima zi de întreceri, destinată centurilor maro și negre, a adus băcăuanilor trei medalii de bronz. Astfel, Ioan Miron s-a clasat al treilea la kumite Tineret -70 kg, atât în proba de Ippon Shobu, cât și în cea de Sanbon Shobu, în timp ce Răzvan Cioltan a luat bronzul la Ioon Shobu junior -63 kg.

La kumite cadete a participat și Serena Ciobanu, însă medaliata cu aur la Cupa Europei de anul trecut, din Muntenegru a rămas de această dată în afara podiumului de premiere. A doua zi de competiție a fost destinată centurilor colorate (de la albă la albastră inclusiv) și a adus CS „Dan Botezatu” încă trei medalii.

Cea mai strălucitoare a atârnat de gâtul lui Tudor Cioltan, care s-a impus la o categorie grea de kumite (cadeți și junior -57 kg). Totodată, Robert Coșerariu și Ioana Năstase au obținut bronzul la kumite minicadeți +53 kg, respectiv kumite cadete -46 kg. Pentru samuraii pregătiți de Ionuț Căseru va urma o pauză forțată în contextul epidemiologic actual. Următoarea competiție majoră ar fi trebuit să fie Campionatul European de la începutul lui aprilie, de la Banja Luka (Bosnia și Herțegovina), însă și această întrecere a fost amânată.

„Este clar că se putea mai bine, mai ales că la toți sportivii mizam pe intrarea în finală. Mai avem de muncă. Mă bucur pentru Tudor, care a revenit printre medaliații clubului nostru și nu oricum, ci aducând singurul mărțișor de aur acasă. De asemenea, vreau să subliniez faptul că Ioana a luat prima sa medalie individuală la Naționale.”
Ionuț Cășeru,
antrenor CS „Dan Botezatu”