– in bisericile bacauane se strâng semnaturi pentru interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

Intr-o bisericuta dintr-un catun bacauan, la finele slujbei, preotul a scos un teanc de hârtii si i-a indemnat pe credinciosi sa semneze pentru interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Credinciosii au semnat in liniste, in afara de unul. „Voi sunteti intregi la minte? – i-a intrebat barbatul. Intr-o tara democratica europeana nu e posibil sa veniti cu asa ceva!”. A fost, de altfel, singura voce din acel satuc – care are biserica, dar nu are scoala si nici magazin – care s-a declarat impotriva acestei initiative.

Mai multe organizatii non-guvernamentale, sustinute de preoti, strâng, in aceste zile, semnaturi pentru modificarea articolului din Constitutie care defineste familia in România. Acestea ar dori definirea in termeni clari ca familia este formata exclusiv din barbat si femeie. Listele sunt impartite in bisericile din toata tara. Iar practica este in plina desfasurare si in Bacau. Organizatorii doresc sa adune 500.000 de semnaturi, pentru un referendum in care românii sa fie intrebati daca sunt de acord cu mariajul intre persoane de acelasi sex.

„In conformitate cu valorile si principiile pe care se fundamenteaza, Asociatia Parintilor pentru Ora de Religie (APOR) sprijina demersul Coalitiei pentru Familie si se alatura altor asociatii si organizatii nationale care isi propun revizuirea Constitutiei României. Filiala Bacau a APOR pledeaza si ea pentru apararea familiei traditionale si sustine aceasta initiativa nationala, prin indemnul ca parintii responsabili, care inteleg familia ca uniune liber exprimata intre un barbat si o femeie, sa isi dea acordul pentru acest proiect de lege care va asigura dezvoltarea fireasca, normala, a societatii românesti”, a declarat, pentru Desteptarea, lect.univ.dr.Adrian Jicu, presedinte APOR Bacau.

Parerea Bisericii

Contactat de catre reporterii Desteptarea, preotul Constantin Gherasim, purtatorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a precizat: „Acest demers al laicatului ortodox este sustinut de catre Biserica prin glasul Preafericitului parinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care indeamna la sustinerea familiei traditionale, formata din barbat si femeie”. Sfintia sa a facut referire la comunicatul publicat pe site-ul Patriarhiei – basilica.ro – in care se specifica faptul ca „desi a trecut prin multe incercari si pericole abatute asupra societatii umane, totusi familia a fost institutia cea mai stabila a umanitatii, asigurând continuitatea acesteia in istorie. De aceea, trebuie sa sustinem efortul Bisericii de a apara familia naturala, traditionala, universala si de a rezista in fata unor «modele» noi de familie, care considera ca uniunea fireasca barbat-femeie ar fi doar un model printre altele.”

Politicienii merg pe mâna preotilor

De frica sa nu-si piarda electoratul crestin, pentru a nu-i supara pe preoti sau din considerente de constiinta, parlamentarii bacauani se declara sustinatori ai familiei traditionale, formata din barbat si femeie. „Este un subiect delicat. Eu cred in familia traditionala. Este adevarat ca suntem tentati sa acceptam ce se intâmpla in Europa, dar prefer familia asa cum o stim cu totii. Cred ca este alegerea Bisericii sa faca astfel de demersuri, dar sunt constienta si ca exista minoritati sexuale”, a declarat copresedintele PNL Bacau, Tudorita Lungu.

„Eu sustin familia traditionala, asta e clar. S-a creat un precedent in Grecia, o tara ortodoxa, si probabil de aici a venit initiativa Bisericii, iar aceasta institutie are ceva de spus in existenta noastra. In ce priveste tendintele europene, cred ca nu ar trebui sa ne grabim in a copia”, a comentat si deputatul liberal Viorica Marcu. De cealalta parte, senatorul liberal Dragos Luchian sustine ca „societatea româneasca nu este inca pregatita pentru astfel de schimbari.”

Conservatorul Constantin Avram, deputat ALDE (Alianta Liberalilor si Democratilor, rezultata din fuziunea PLR, condus de Tariceanu, si PC) si presedinte al judetenei ALDE, sustine initiativa reprezentantilor Bisericii Ortodoxe. „Eu chiar am avut o declaratie politica in aceasta directie, la inceputul anului trecut, a declarat Constantin Avram. Noi, eu, in primul rând, nu concep altceva, orice alt gen de relatie mi se mare absolut anormal. Vom sprijini cu semnaturi demersul Bisericii.”

Si Miron Smarandache, deputat PSD, e de acord cu demersul asociatiilor civile si al BOR de a defini familia ca fiind rezultatul casatoriei dintre un barbat si o femeie: „Noi suntem crescuti si educati ca buni crestini si nu putem gândi altfel. Chiar daca nu prea am timp sa ma duc la biserica sunt credincios si ma conduc in viata dupa principiile crestine. Asa am fost educat. Voi sustine propunerea BOR chiar daca unii colegi din Parlament ma vor critica.”

„De ce sa nu aiba voie doua persoane sa se iubeasca și sa se casatoreasca?”

Nici preotii si nici politicienii nu au incercat sa obtina si opinia celor afectati de aceasta initiativa. Diana (acest nume a fost schimbat pentru a-i proteja identitatea) este o tânara studenta care a descoperit inca din liceu ca se simte atrasa nu de baieti, ci de fete. „Nu mi se pare normal ca in secolul XXI, anul 2016, oamenii inca mai pun religia inaintea drepturilor omului” – spune Diana.

“Adica inteleg conceptul de a fi credincios și religios, dar credincioșii sa se roage acolo in legea lor și sa-i lase in pace pe altii. De ce sa nu aiba voie doua persoane – intâmplarea face ca sunt de același sex – sa se iubeasca și sa se casatoreasca? Conform drepturilor omului, ar trebui ca oricine sa aiba din punct de vedere legal, libertatea de a se casatori și de a-și petrece viata alaturi de cine dorește (cu acordul persoanei respective, desigur).

Acei oameni nu sunt posedati, nu sunt oamenii lui Satana – ba chiar, sunt mai buni la suflet, mai deschiși la minte și niște fiinte minunate, comparativ cu așa-zișii «oameni ai Domnului»”, a incheiat ea.

“In lumea animala, perechile homosexuale din diverse specii sunt vitale pentru perpetuarea speciei intrucât puii care ramân fara parinti nu sunt adoptati de perechile heteroexuale (fiindca ei au deja pui), ci de cele homosexuale – și sunt crescuti la fel cum i-ar fi crescut o pereche heterosexuala. Este firesc ca și oamenii sa aiba aceleași optiuni și drepturi”.
Diana, studenta

In Europa, mai multe tari au aprobat deja casatoria persoanelor de acelasi sex: Olanda, Belgia, Spania, Norvegia, Suedia, Portugalia, Islanda, Danemarca, Franta, Luxemburg, Irlanda si Finlanda. Alte tari, cum ar fi Germania, Elvetia, Austria, Cehia sau Grecia recunosc, deocamdata, parteneriatul civil intre persoane de acelasi sex.

Andreea Gavrila,
Roxana Neagu,
Silvia Patrascanu,
Liviu Maftei


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

38 COMENTARII

 1. In lumea animală? Da’ ce specii de animale ai vazut dragă Diana (sau dragule) ca sunt homosexuale? Pai dute si traieste de acum in grajd sau coteţ ca este “firesc sa ai aceste optiuni si drepturi”.

   • in cazul asta, gelu, mergeti si traiti cu ei in turme, carduri, stoluri…lasati societatea umana pe o nota de normalitate, cel putin la acest aspect. sunt destule alte lucruri anapoda, nu mai avem nevoie si de tatici-mamici si mamaci-tatici.

   • Din link-ul prezentat nu rezulta decat displaying homosexual behavior nu homosexual entirely…
    Acum desi natural e mai firesc, precizez:
    Nu sunt antigay, doi barbati gay lasa libere patru femei… 😀
    Legal e un pic mai complicat: conceptul de familie e legat de asigurarea de urmasi cumva…
    Casatorie religioasa crestina sper sa fie never! (Dar am putea rescrie Biblia cu Adam and Steve…)
    Psihologic, e complicat de argumentat ideea de discernamant in zona normalului. Legal deocamdata, se presupune ca la o anumita varsta devii matur, capeti drepturi, obligatii si responsabilitati, poti fi pedepsit. Acea varsta are o componenta majora psihosomatica ce tine cont de logica si naturalete. Totusi in realitate, exista adulti imaturi si copii precoce…
    Societatea moderna tinde sa legalizeze comportamente deviante… Pe cand legalizarea pedofiliei?…
    In ultimul rand, celor gay va doresc tot binele din lume si sper sa va prinda Islamul care vine, proaspat casatoriti!…

    • Ai fi amuzant daca ai fi putin mai inteligent. Zici ca nu esti anti-gay, dar vocabularul te tradeaza:)))) Esti doar un al spalat pe creier care considera ca are dreptul sa stabileasca ce e normal si ce nu e normal. Conceptul de familie nu e legat in nici un fel de asigurarea de urmasi; altfel nu s-ar permite casatoria femeilor sau a barbatilor cu probleme de fertilitate.

     Sau poate tu, in turbarea ta, consideri ca unei femei care nu poate avea copil din motive medicale ar trebui sa i se interzica sa se casatoreasca? ca e acelasi rationament: nu poate avea mostenitori, deci nu e “normala”…

 2. Apreciez inițiativa creștină. Homosexualii sunt bolnavi psihici.
  Ne străduim să-i suportăm, dar dacă devin periculoși prin infectarea morală a societății, vom fi nevoiți să ne mobilizăm pentru a “sparge acest buboi purulent”!

  • Gabriela, esti cam dura…dar cam ai dreptate. Trebuie sa ai o serioasa problema la mansarda ca sa mergi pe comuniune cu o persoana de acelasi sex. Ori nu esti in stare sa iti gasesti un partener normal, ori duci lipsa de atentie si o faci ca e de fita , devii mai “european” cum argumenta un tembel intr-un comentariu. Iar Mihai, cred ca a scris reply cand statea la coada la farmacia veterinara sa isi cumpere vaselina, ca il cam doare dupa sarbatori…

   • Gabriela nu e dura deloc!Din păcate astfel de specimene se găsesc si in scoli,sunt profesori, si nu m-as mira sa aud ca vor promova in diferite funcții.Astfel de personaje sunt frustrate,periculoase pentru copii si,in mod sigur, cu grave probleme pshice.

  • Singurii bolnavi psihici sunteti voi, cre(s) tinii, care inca sunteti condusi de biserica.Voi, cei care nu puteti gandi,voi, cei care sunteti manipulati de aceasta biserica, care nu este nimic altceva decat pur si simplu o afacere..

  • Homosexualitatea a fost scoasa din categoria bolilor mintale în 1973 sau ceva de genul.
   Indiferent ce părere ai despre homosexualitate, sunt oameni și trebuie sa aibă aceleași drepturi ca și noi, ceilalți.

 3. O manipulare tipica mass-mediei care de atâția ani are un singur obiectiv : sa împartă cetățenii in cel putin doua tabere si apoi sa-i învrăjbească. De aici si titlul “Cruciada anti-Gay” cand de fapt e o campanie de respectare a putinelor valori care ne-au mai ramas : familia. Cei care se iubesc altfel n-au decat sa-si consume patimile la periferie dar fara posibilitatea de a fi un model. Familia e instituția , conceptul care a rezistat de la Facerea Lumii si pana astăzi nealterata. Nu avem dreptul sa o distrugem. Cei care se asist altfel sa trăiască altundeva , altcumva fara posibilitatea ca modelul sa le fie urmat.

 4. Una este sa se iubeasca ei intre ei, LGBT, si alta este sa primeasca drepturi civile prin casatorie.
  Azi una, maine alta, vor dori locuri separate in scoli si facultati, experti prin administratia publica, legislatie speciala si, daca mai sunt si capacitati si sprijiniti financiar de cine stie cine, vor pretinde autonimii de toate felurile. Nu am nimic cu ei. Dar sa nu amestecam lucrurile!

  • de acord cu tine. sa nu amestecam lucrurile.
   in particular pot sa faca ce vor, dar nu sunt de acord cu casatoria intre persoanele de acelasi sex. sa o numeasca altfel, comuniune…cum vor ei, si sa isi stabileasca prin contract prenuptial cum vor conditiile de convietuire. este o situatie anormala, asa o sa fie tot timpul , oricat de “europeni” se vor unii, deci sa nu o tratam ca o normalitate , pe suportul de lege specific casatoriei. nu doresc nici sa fie liberi sa se afiseze ostentativ pe strada. de ce sa am de lucru in plus, sa ii explic copilului ca e permis, dar nu e bine…ca nu tot ce e rau , e interzis.
   asta ca sa pastrez o nota civilizata si sa nu le doresc ce l-a dorit hitler si antonescu tiganilor. ar sari repede “europenii” sa ma numeasca retardat care traieste in secolul trecut. mergeti o data intr-un club de gay sa ii vedeti cum se comporta cand nu au nici o restrictie , si o sa va schimbati parerea. este de-a dreptul scarbos. daca asa vrei sa traiti, nu aveti decat, dar faceti bine si mutati-va la Amsterdam.

    • Nicu, un club gay adevarat, iti recomand unul in Munchen daca ajungi pana acolo, nu separa femeile de barbati . vezi si de una ,,,si de alta…la fel de dezgustator in ambele cazuri.

   • „nu doresc nici sa fie liberi sa se afiseze ostentativ pe strada. de ce sa am de lucru in plus, sa ii explic copilului ca e permis, dar nu e bine…”
    Felicitări! Bine că poți să-ți minți copilul în legătură cu Moș Crăciun, cu Moș Nicolae, cu Zâna Măseluță, cu Crăiasa Zăpezii, DAR DOAMNE FEREȘTE SĂ ÎI SPUI CEVA DESPRE HOMOSEXUALITATE CĂ-ȚI CADE GURA. Nu vrei să-i spui și că Pământul e plat și se învârte Soarele în jurul lui? E mai simplu așa…

  • De ce sa aibă mai puține drepturi decât populația majoritara?
   Nu mi se pare normal ca sa le fie interzise / nerecunoscute anumite drepturi, ci, dimpotrivă, ar trebui sa aibă drepturi egale cu ceilalți.

   • Ce drepturi au mai putine decat majoritatea? Ce vrei, sa ai locuri separate in scoli, in facultati, in admnistratie, sa se puna conditia de LGBT la angajare, sa fiu aresat ca nu-s de acord cu ce faceti voi, ce dracu vreti, de fapt?

 5. Dracul cind nu are ocupatie isi cintareste coada, iar biserica ortodoxa scormoneste prin gunoaie.Mafiotii in sutane daca tot vor schimbare sa inceapa cu ograda lor ,colcaie pe acolo homosexulitatea de ti se face greata. Cit priveste clasa politica este normal sa fie solidara cu colivarii ……victoriile in alegerii se obtin mai usor cu prostimea ingenunchiata tembel prin bisericile patriei. Nu am simpatii fata de homosexuali dar amestecul bisericii in viata ta devine abuziv. De ce biserica nu se apropie de aceasta comunitate blamata si crestineste sa-i aduca pe calea cea buna ??? Credeti ca modificind Constitutia se rezolva problema ???? Aceasta practica dainuie de mii de ani fara ca cineva sa poata stopa fenomenul,iar acum biserica noastra descopera roata si apa calda.Smerite fete bisericeste societatea noastra se confrunta cu alte probleme mult mai grave pe care va face ca nu le vedeti si le intoarceti spatele……apropiati-va de popor si veti avea mai mult de cistigat

  • H2SO4, chimistule,esti cine cred eu?De asta blamezi Biserica Ortodoxa si clasa politica?Ai uitat când stăteai pe la usa anumitor personaje ale clasei politice băcăuane pentru stii tu ce?

 6. Voi veti ca , copiii vostrii sa vada pe strada doi nebuni care se pupa ? Daca ti s-a mutat nervul la fund stai acasa si distreaza-te , nu e afisa in lume . Ce educatie mai primesc copiii care vad doi barbati sau doua femeii pe strada ca se pupa , se ating si se tin de mana ? Cand o sa creasca mari vor vrea si ei sa incerce asemenea lucruri fiindca e ceva nou si trebuie sa fim in ton cu moda ..

 7. Din pacate pentru cei din comunitatile atit de blamate,perpetuarea speciilor se face de la Dumnezeu citire-sau de la Mama natura,pentru atei,printr-un gen masculin si unul feminin-nu intram in amanunte tehnice ca nu este cazul.Daca-mi arata careva ca din 2 barbati sau 2 femei s-a nascut un copil,eu ma dau batut si cer revizuirea botanicii,zoologiei,anatomiei umane.Nu am nimic cu nimeni.fiecare e liber sa faca ce vrea si cu cine vrea,dar in intimitate acasa la el sau la partener,cu storurile trase.Nu sunt obligat sa vad in public saruturi intre 2 insi de acelasi gen,sa nu mai spun de comportamentul din paradele pe care in fiecare an le vedem date la stiri,locale sau nationale.E grotesc si nu doresc sa explic copiilor mei care este fenomenul si de ce vede ceea ce se expune cu atita ostentatie.Dar o lamurire clara in Constitutie se impune,caci de vorbe in 2 peri-sunt si in Constitutie si mai ales in legislatie suntem satui.Si vorba cuiva de pe acest forum,familia este una din ultimele institutii care ne-a mai ramas cit de cit intreaga noua Romanilor.De celelalte au avut grija altii sa ni le mutileze sau sa ni le fure.Initiativa trebuia sa apartina politicului dar daca a pornit-o Biserica,indiferent de pacatele pe care le are si ea-padure fara uscaciuni?-e bine venita.Comunitatile sa nu se supere,dar asta-i firea lucrurilor normala,relatiile nefiresti au fost de la facerea lumii,dar daca se documenteaza bine erau aspru pedepsite,mergind prin Evul mediu si la arderea pe rug.Acum sintem mai permisivi,dar sa nu cadem in capcana legislatiei europene,doar ca sa facem pe plac altor natii.

  • De cand pana cand sexul este legat doar de perpetuarea speciilor? Sa nu-mi spui ca tu, de fiecare data cand ti-o tragi, o faci cu speranta ca femela o sa ramana gravida! :)))

 8. Dragi compatrioti, potrivit Noului Cod Civil (art. 259, alin.1 si 2)
  (1) Casatoria este uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie, incheiata in conditiile legii.
  (2) Barbatul si femeia au dreptul de a se casatori in scopul de a intemeia o familie.,
  iar, potrivit aceluiasi Cod Civil, la art.258, alin.1 este prezentata definitia familiei:
  (1) Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora, precum si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea si educarea copiilor lor.
  De aici rezulta clar pentru toata lumea ca familia, ca nucleu de baza a societatii, se poate constitui numai din comuniunea liber consimtita dintre un barbat si o femeie in scopul de a procrea si de a-si asuma rolul de parinti in cresterea si educarea copiilor lor. Asta este familia oameni buni, pentru asta exista aceasta institutie a casatoriei, ca sa reglementeze relatiile dintre soti, parinti si copii.
  Dincolo de aceasta reglementare civila a casatoriei (cu toate celelate raporturi pe care le implica aceasta in viata sociala) exista taina casatoriei care se celbreaza de catre orice crestin in Sfanta Biserica si care nu este obligatorie pentru cei care sunt de alta credinta sau nu au nici un fel de credinta.
  Acum, faptul ca Biserica se implica in acest proces de statuare prin Constitutie a ceea ce este stabilit deja prin Codul Civil, este un lucru pozitiv si merita sustinut de catre toti crestinii adevarati din lume si nu numai din tara noastra intrucat se incearca (si s-a reusit deja in multe tari cu traditie crestina) distrugerea identitatii de neam, distrugerea traditiilor culturale si religioase, mergand iata pana la distrugere celulei de baza a societatii, care este familia. Iar acest lucru, oameni buni, nu inseamna altceva pe termen mediu si lung decat distrugerea neamului romanesc si mortea acestuia.
  Biserica nu este SRI, ea nu este interesata de ceea ce se intampla sub plapuma fiecaruia dintre noi. Fiecare se poate iubi cu cine doreste in intimitatea lui, dar asta nu inseamna ca trebuie sa o afiseze in public, mai ales atunci cand din punct de vedere medical (si nu numai) aceste forme de manifestare se incadreaza in zona deviatiilor paranormale sau a anormalitatilor. Nu poate nimeni sa legifereze aceste exceptii de la normal, chiar daca ele exista asa cum spunea cineva mai sus chiar si in lumea animala. Dar, atentie, si in lumea animala acele familii homosexuale reprezinta tot o exceptie pentru ca regula, chiar si la animale, este data de comuniunea heterosexuala (mascul si femela).
  Cei care se simt altfel sau au un astfel de comporatment deviant nu sunt exclusi din societate, nu sunt marginalizati sub nici o forma: sunt acceptati asa cum sunt ei. Dar asta nu inseamna ca marea majoritate a oamenlir care un comportament normal sa fie obligati sa respecte anumite reguli cerute de o minoritate cu comportament sexual deviant sau anormal.
  Si ma intorc acum de unde am pornit, si anume: cei care sunt de acelasi sex si doresc sa-si intemeieze o familie prin casatorie, ar trebui sa inteleaga ca acest lucru este posibil doar pentru aceia care (chiar si teoretic) au vocatia de a procrea, adica de a naste copii (barbatul si femeia). Asta este familia

  Pentru toti ceilalti care vor sa-si uneasca singuratatea sau sa se iubeasca (cum vor ei) formand cupluri homosexuale de doua sau mai multe persoane (oricum nu mai conteaza) exista o multitudine de contracte ce se pot incheia astfel incat sa se asigure transmisibilitate bunurilor, precum si a celorlalde drepturi si obligatii civile.

 9. Ia, zi, patrioate, cine stabileste ce e normal si ce nu e normal? Biserica? Politicienii? Gloata analfabeta care voteaza pentru un kil de ulei? Intelectualii? Vezi ca acum 100 de ani femeile nu aveau drept de vota si asta era “normal”. Azi dreptul de vot al femeilor ni se pare cat se poate de normal. Deci, care e normalitatea?

 10. Oameni buni, am rezolvat in rest toate problemele omenirii, sau macar ale Bacaului? Ca nu pricep…atata patos si incrancenare…hai sa nu mai lasam niste descreierati sa-si bata/omoare copii si neveste in uniunea aia consfintita de biserica, sa nu-si mai ucida pruncii abia nascuti niste amărate dereglate, sa nu mai avem copii fara curent electric si fara mancare, etc…si dupa aceea sa ne dam cu parerea si cu semnatura despre niste oameni care atata timp cat respecta legile…alea de bun simt…nu ma/ ne deranjeaza cu nimic. PS. Sunt f hetero, f casatorita si cu doi copii pentru carcotasi. Si da, daca unul din baietii mei ar veni intr-o zi sa-mi spuna ca-l iubesc pe Costel…l-as invita la masa cu tot cu Costel. Cat timp se iubesc, se respecta si se pretuiesc unul pe celalalt. PS bis. Baietilor mei le plac fetele.

 11. Un efort demn de o cauza mai buna. Daca biserica pune atita pret pe familie de ce nu se implica pe aceasi scala si in rezolvarea unor probleme mult mai grave ale societatii romanesti: violenta domestica, mortalitatea infantila, abandonul scolar, abandonul copiilor s.a.m.d
  Stiati, de pilda, ca in Romania doar 66% din populatie considera ca sotul ce isi bate frecvent sotia trebuie pedepsit de lege? E drept ca intr-o casatorie homo ar fi greu de stabilit cine are dreptul sa bata pe cine, asa probabil se explica si opozitia unora.

 12. ANTI GAY PANA LA MOARTE NU VREAU POPONARI IN TARA MEA SA SE LINGA INTRE EI CAND SI SA VADA COPII MEI ASEMENEA SPECIMENE UMANE.CRED CA SUNTETI DROGATI SI ANALFABETI MINTAL CEI CARE DORITI ASA CEVA IN ROMANIA

 13. Sper ca nu mi-ati pus in gura vorbele ACCEPT-ului si ale ASUR-ului, ca acestia nu stiu daca vorbesc pe gura sau pe cur? In rest precum regnul animal, asa si regnul homosexual!

LĂSAȚI UN MESAJ