Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Românesc, a fost prezent ieri in Bacau si Onesti, pentru a oficializa inscrierea in partid a celor care probabil vor fi doi dintre candidatii importanti ai formatiunii: Cristinel Manolache, pentru Primaria Bacau, respectiv Laurentiu Neghina, pentru Primaria Onesti.

Manolache si-a dat demisia ieri din fosta sa formatiune politica, UNPR, precum si din calitatea de consilier local. Tot ieri, si Neghina a fost convins de Geoana sa se inscrie in PSRO, dupa alte discutii prealabile. Vizita lui Geoana a prilejuit si o intâlnire cu activul de partid din filialele deja constituite in judet si din celelalte judete din Moldova.

„Au fost transmise doua decizii importante luate la nivelul central al partidului. Prima este ca PSRO va merge singur in alegerile locale si urmeaza sa stabilim liste de candidati in toate unitatile teritorial-administrative. A doua decizie este semnarea protocolului privind colaborarea post-electorala intre PSRO si PNL”, a spus senatorul Dan Tataru, liderul PSRO Bacau.

La ultimele alegeri locale, din 2012, Manolache a candidat din partea Partidului Ecologist si a obtinut 12,5% din voturile bacauanilor, scor considerat foarte bun in conditiile in care pe scena politica exista USL. Laurentiu Neghina, care a candidat in 2012 din partea Aliantei pentru Bacau, a câstigat Primaria Onesti, cu 40% din voturi.

Cei doi nu si-au anuntat oficial candidaturile pentru scrutinul din iunie, dar au primit mâna libera din partea liderilor PSRO sa isi formeze echipele si listele de candidati pe care partidul le va avea la dispozitie in campanie. PSRO va avea, probabil, si un candidat pentru sefia Consiliului Judetean, dar va fi nominalizat dupa definitivarea tuturor listelor electorale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.