Omul de afaceri Cristinel Manolache s-a înscris în cursa pentru fotoliul de primar al Bacăului. Acesta s-a lansat sâmbătă la Teatrul de Vară, în prezența președintelui Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, și a simpatizanților săi, cetățeni ai municipiului Bacău, prezenți în număr mare la eveniment. Politicianul și-a prezentat echipa de consilieri locali, din care fac parte ingineri experimentați, oameni de afaceri locali, sportivi medaliați, medici de succes, tehnicieni, economiști, artiști, tineri și pensionari.

„Încrederea mi-o dă echipa, dar și băcăuanii care își doresc să schimbe în bine lucrurile în acest oraș. An după an au dispărut fabrici, au dispărut uzine. Băcăuanii nu-și mai găsesc apartenența aici, au fost obligați să plece în alte județe și în alte țări pentru că aici nu mai există speranță și viitor. Au rămas familii dezmembrate. Trebuie să le dăm motive să revină acasă, să le creem oportunități, să-și întregească familia și să aibă viitor aici”, a declarat Cristinel Manolache, după care a exemplificat care sunt obiectivele sale pentru oraș. Prioritatea numărul unu: condiții de trai decente – adică apă curentă, canalizare, asfalt acolo unde nu există, curățenie, siguranța cetățeanului în timpul zilei și în timpul nopții. Alte două obiective esențiale sunt deschiderea Spitalului Municipal, “unde să fim tratați decent” și refacerea stadionului pentru “a-l reda sportului de performanță”. Cel mai important este că primăria va fi o instituție deschisă băcăuanilor și investitorilor.

„Mi-aș dori ca împreună cu echipa mea și cu toți băcăuanii să facem de acum încolo ceea ce trebuie pentru oameni”, a punctat Cristinel Manolache. Acesta are în spate experiența ultimilor patru ani de mandat în Consiliul Local, timp în care a urmărit și a încercat să blocheze risipirea banilor publici. „Nu avem lucruri elementare: străzi, alei, locuri de recreere, spații de joacă pentru copiii noștri. În municipiul Bacău sunt străzi neasfaltate, oamenii merg prin noroaie. Abia apoi vom vorbi de proiecte mărețe. Platforma program pe care o vom prezenta băcăuanilor va fi una de bun simț”, a explicat candidatul PSRO.

„Un om pe care Bacăul poate conta la București”

Președintele PSRO, Mircea Geoană, a punctat că „Bacăul nu este cu nimic mai prejos de alte orașe și trebuie să fie o oază de prosperitate.”

În opinia politicianului, anul 2016 le va oferi partidelor noi șansa de a se bate cu partidele mari, tradiționale care nu mai au ca prioritate interesul națiunii române. „Cei care conduc azi acest municipiu nu sunt capabili să-l ducă mai departe. Este o obligație care depășește politicul, o obligație de supraviețuire pentru Bacău ca pe 5 iunie să-i dăm șansa de a se izbăvi de iobăgia la care a fost supus ani de zile. Cum e posibil să-ți rupi mașina pe străzi făcute pe proiecte europene? Cum e posibil să existe arene moderne, iar la dumneavoastră să văd copiii care plâng că nu au un stadion?”, a spus Mircea Geoană, îndemnându-i pe băcăuani să dea un vot echipei prezentate de Cristinel Manolache.
La final, membrii și simpatizanții de partid au făcut fotografii cu liderii politici. O premieră a fost transmisiunea în direct a evenimentului pe pagina oficială de facebook, fb.com/cristimanolache.ro

Cine este omul Cristinel Manolache

Născut și crescut în Bacău, Cristinel Manolache are 45 de ani, este căsătorit și are o fiică. În 1992 a intrat în Legiunea străină și, pentru operațiunile de menținere a păcii la care a participat, a primit recunoștință din partea Republicii Franceze și medalia Națiunilor Unite. A primit și cetățenie franceză, dar a revenit acasă și a investit în Bacău. În ultimii patru ani a fost consilier local.

Care este echipa de consilieri pe care o propune pentru Consiliul Local Bacău

Gabriel Vasilica Casaneanu, 41 ani, om de afaceri
Corneliu Dan Jitariu, 54 ani, inginer constructor
Ciprian Donici, 33 ani, economist
Elena Cozma, 62 ani, cadru didactic
Catalin Munteanu, 27 ani, inginer tehnolg
Romica Botoi, 64 ani, om de afaceri
Eusebiu Iancu Diaconu, 35 ani, Cetatean de onoare, sportiv olimpic, campion european si vicecampion mondial
Viorica Georgeta Constantinescu, 67 ani, inginer textilist
Cristian Postolache Chelaru, 41 ani, medic oftalmolog, om de afaceri
Gabriel Bostan, 38 ani, inginer agronom, om de afaceri
Cristian Nastase, 46 ani, artist, dirijor, profesor
Simona Puscuta, 43 ani, psiholog
Victor Laslau, 51 ani, inginer
Dana Elena Stoica, 47 ani, medic stomatolog
Mircea Mititelu, 56 ani, inginer mecanic
Marian Negurici, 42 ani, tehnician Protectia Mediului, om de afaceri
Ovidiu Benone Bancila, 56 ani, pensionar MApN
Liliana Hlandan, 48 ani, economist
Gelu Ciuchi, 47 ani, tehnician
Robert Vasile Miftode, 35 ani, director vânzari domeniu farmaceutic
Oana Savin, 36 ani, politolog
Ioan Gabriel Rosu, 31 ani, om de afaceri
Ionela Frasinescu, 36 ani, inspector resurse umane
Neculai Ardeleanu, 48 ani, administrator firma
Gabi Bucur, 57 ani, economist, om de afaceri
Elena Grigore, 58 ani, operator calculator
Sandu Iacob, 39 ani, fost component si actual antrenor secund al echipei nationale de handbal a României

[wonderplugin_gallery id=”495″]

Alte articole