Temator? Nu neaparat. Mai degraba concentrat. Nu trebuie sa o spuna el. E suficient sa-i privesti incruntarea fruntii. Ridurile vorbesc de la sine: Cristi Popovici pregateste meciul contra Pandurilor Targu-Jiu cu infrigurare. Si cu atentie maxima. aUn rezultat slab ar compromite tot ce am facut bun in primele trei etape. Iata de ce trebuie sa pregatim acest meci in cele mai mici amanunte”, spune Popovici, care nu vorbeste niciodata doar de dragul de se face auzit.

-Cristi, multumit de evolutia echipei in primele trei etape?
-Sincer, as fi preferat ca aceasta discutie sau mai bine spus aceasta analiza sa aiba loc dupa jocul cu Pandurii. Imi propusesem ca prima evaluare sa o fac dupa acest calup format din primele patru etape. Pentru a raspunde insa la intrebare, pot spune ca sunt multumit. Echipa a aratat bine in toate cele trei jocuri.
-Pe de alta parte, Bacaul s-a specializat in inceputuri favorabile.
-Intr-adevar, suntem cam pe aceeasi linie ca anul trecut cand am inceput de asemeni bine campionatul. Aceleasi plusuri, aceleasi probleme.
-Si care ar fi acestea?
-Stam bine la capitolul aparare, dar intampinam ceva dificultati in atac. Inscriem putin si ratam mult. Ca o remarca-zic eu pozitiva-ne creem totusi mai multe ocazii fata de sezonul precedent. E un progres.
-E clar ca echipa se exprima mai bine. E suficient in acest sens sa ne amintim ca anul trecut ati sarbatorit remiza alba de la Brasov ca pe o victorie, in timp ce acum ati parasit terenul nemultumiti dupa recentul 0-0 de la Galati.
-Am fost nemultumiti pentru ca ne propusesem mai mult. Noi aveam in plan sa castigam la Galati si, dupa aspectul jocului, cred ca meritam acest lucru. Referitor la exprimarea echipei si eu sunt de acord ca jucam altceva. Suntem mai inchegati. Nu e o surpriza. De altfel, inca din inter-sezon am spus ca trebuie sa emitem mai multe pretentii in planul jocului si al rezultatelor in virtutea faptului ca a mai trecut un an peste echipa noastra.
-Urmeaza jocul cu Pandurii…
-Adica cel mai dificil meci din acest inceput de campionat. Si nu o zic doar pentru a-i mobiliza pe baieti. Asa cum inaintea partidei cui Otelul am spus ca ne asteapta un joc relativ usor pentru ca suntem peste galateni, la fel am argumente acum cand declar ca intalinrea cu Pandurii este cea mai dificila. Sa nu se inteleaga ca cei din Targu-Jiu ar fi peste noi. Nu. Dar fiindca au zero puncte, este cert ca vor veni la Bacau cu cutitul intre dinti. Vor veni montati pentru ca daca raman cu zero puncte si dupa aceasta etapa vor avea o situatie foarte delicata.
-Voi intotdeauna v-ati descurcat mai greu cu echipele care vin pentru a apara un 0-0.
-Exact acest lucru l-am spus si jucatorilor. Nu trebuie sa mai repetam greselile din campionatul trecut cand n-am reusit sa trecem de Apulum sau de FC Brasov. Jucatorii au constientizat acest lucru si nu ramane decat sa-l puna in practica sambata.
-Consideri ca situatia din clasament reflecta cu exactitate forta Pandurilor?
-Cu siguranta nu. Sunt de parere ca ei au avut un program foarte greu intalnind pe Farul si Poli Iasi pe teren propriu si pe Dinamo in deplasare. Repet, trebuie sa uitam ca intalnim o echipa care are zero puncte.
-Schimbari in echipa fata de meciul cu Otelul?
-Vor fi, dar nu multe. Oricum, aproape sigur voi utiliza doua varfuri de atac.
Scris de Dan SION