27 septembrie 2023

Creștere semnificativă a numărului de locuințe finalizate în primul trimestru al anului 2023

HomeEconomieCreștere semnificativă a numărului de locuințe finalizate în primul trimestru al anului 2023

Creștere semnificativă a numărului de locuințe finalizate în primul trimestru al anului 2023

În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2023, un total de 281 de locuințe au fost finalizate și date în folosință în România, conform datelor furnizate de autorități. Aceste locuințe au fost distribuite în mod relativ egal între mediul urban, cu 142 de unități, și mediul rural, cu 139 de unități. Această cifră reprezintă o creștere semnificativă față de perioada corespunzătoare din anul 2022, când au fost terminate și date în folosință cu 63 de unități mai puțin.

Analizând sursele de finanțare, se observă că toate cele 281 de locuințe au fost realizate din surse proprii ale persoanelor fizice (populației). Cu toate acestea, nu s-a înregistrat niciun progres în finalizarea de locuințe din surse proprii ale persoanelor juridice, subvenții bugetare, locuințe pentru tineri în regim de închiriere și credite ipotecare în primul trimestru al anului 2023.

La sfârșitul lunii martie 2023, existau încă 2.973 de locuințe în curs de execuție în întreaga țară. Dintre acestea, 2.961 de locuințe erau finanțate din fondurile populației, în timp ce doar 12 din ele proveneau din alte surse de finanțare.Aceste date reflectă eforturile continue ale populației de a-și asigura locuințe, cu o creștere notabilă a numărului de locuințe finalizate în primul trimestru al anului 2023. Cu toate acestea, este important de menționat că există încă o cerere semnificativă pentru locuințe în construcție, iar autoritățile ar putea lua în considerare măsuri suplimentare pentru a stimula dezvoltarea acestui sector și a face locuințele mai accesibile pentru toți cetățenii.

Alte titluri
Alte titluri

Statul, împrumutat de băcăuani cu zeci de milioane de euro

Mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. Investitorii...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada...

Curtea de Apel Bacău: Polițiștii pot achiziționa locuințe și în localități limitrofe locului de muncă

Într-o hotărâre semnificativă, Înalta Curte de Casație și Justiție...

Ultimele știri