16 iulie 2024
EconomieCrește numărul firmelor radiate

Crește numărul firmelor radiate

Județul Bacău înregistrează o creștere semnificativă a numărului de radieri de firme în primele șase luni ale anului 2023, conform statisticilor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

În această perioadă, numărul de firme care au fost radiate în județul Bacău reprezintă o creștere de 24,22% în comparație cu aceeași perioadă din 2022.Deși, la nivel național, numărul total de firme radiate a scăzut cu 4,31% în primele șase luni din 2023 față de aceeași perioadă a anului trecut, situația din Bacău pare să contrasteze cu tendința generală.

Bacăul se situează printre primele trei județe cu cele mai mari creșteri ale numărului de radieri de firme, împreună cu Botoșani și Dâmbovița.

În mod similar, cele mai mici scăderi ale numărului de radieri au fost înregistrate în județele Ialomița, Giurgiu și Ilfov.

La nivel național, pe domenii de activitate, numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 8.654 (minus 9,28%, raportat la ianuarie – iunie 2022), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 2.936 (minus 0,03%) şi agricultură, silvicultură şi pescuit – 2.773 (plus 8,11%).spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri