* gradinita, aflata in acelasi corp de cladire cu cresa, a functionat pâna acum fara autorizatie

Pompierii au luat in vizor situatia noii crese Letea, aflata pe punctul sa isi deschida portile fara sa aiba autorizatia de securitate la incendiu.

De mentionat insa ca nici gradinita Letea, aflata in acelasi corp de cladire, din fostul Colegiu Letea, nu are autorizatie de la pompieri, dar a functionat chiar si asa.

„In cazul Gradinitei Letea nu a fost depusa o cerere in vederea obtinerii avizului/autorizatiei de securitate la incendiu. Pentru clarificarea situatiei, in cel mai scurt timp, pompierii militari bacauani vor merge la fata locului pentru a vedea exact cum stau lucrurile si a da un raspuns concret cu privire la respectiva locatie”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau.

Ultimul control efectuat de pompieri la Gradinita Letea a fost anul trecut, când era in vigoare vechea lege.

Atunci, unitatea pentru prescolari functiona la parterul cladirii si corespundea din punct de vedere al securitatii la incendiu. Totusi a primit un avertisment pentru neverificarea hidrantilor de catre personal autorizat.

Intre timp gradinita a fost mutata la etaj si desi responsabilii aveau obligatia sa anunte ISU de aceste schimbari nu au facut-o. Asadar, pompierii vor verifica in perioada urmatoare daca gradinita indeplineste toate conditiile pentru a functiona in siguranta.

Cresa si gradinita apartin de Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron”, a carui conducere s-a decis, in sfârsit, sa faca demersurile pentru autorizare.

„Cresa si gradinita functioneaza in spatii care au fost adaptate noii destinatii, insa nu s-au facut modificari structurale ale cladirii. Legea nu cerea autorizare speciala in asemenea cazuri, dar prevederile legale s-au schimbat. In cursul zilei de astazi (vineri, 18 martie n.r.) voi merge la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta cu toate schitele si documentele necesare pentru autorizare”, a declarat Ion Balcan, directorul Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron”.

De mentionat ca directoarea Centrului bugetar al creselor, Valentina Dospinescu, a spus ca nu va inaugura luni cresa Letea, asa cum era programat, daca nu exista autorizatia de la pompieri. (G.P., O.P.)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ