„Cristos a inviat! Adevarat a inviat!” s-a auzit pe strazile Bacaului sâmbata seara, dupa slujba Invierii care s-a celebrat in toate bisericile romano-catolice din municipiu.

De la nord la sud, luminile aprinse de la flacara sfintita in debutul ceremoniilor din Noaptea Sfânta au luminat orasul, anuntând vestea cea buna a Invierii Domnului.

Asa s-a intmâmplat si la Biserica „Sf. Cruce” din Bacau, acolo unde credinciosii au participat in numar mare la slujba. Dupa o scurta ceremonie a luminii, a urmat partea a doua sau liturghia cuvântului. Dupa ce au meditat la trecerea prin cele 40 de zile de post, care au culminat cu Invierea, credinciosii si-au reinnoit promisiunile de la Botez si s-au impartasit.

PUBLICITATE

La sfârsitul sfintei Liturghii toata lumea a pornit in procesiune, pe strazile orasului sau in jurul bisericii, obicei respectat atât la sate, cât si in mediul urban. Preotul poarta lumânarea pascala, iar credinciosii lumânari aprinse, din focul binecuvântat, simbolul Învierii lui Cristos.

[wonderplugin_gallery id=”481″]

Ca o traditie, cei care au dorit au putut binecuvânta alimentele pregatite cu ocazia sarbatorilor, de la cozonac si pasca, la oua rosii, pentru a le da oferi celor dragi sau nevoiasilor. Bisericile s-au imbracat in haine de sarbatoare, fiind ornate cu flori de toate culorile. Slujbele speciale de Paste continua si luni si marti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ