Astazi, credinciosii romano-catolici celebreaza Inaltarea Domnului, la 40 de zile de la marea sarbatoare a Invierii.

Astfel, credinciosii isi amintesc de episodul in care Isus s-a inaltat la Cer, in vazul apostolilor, pentru „a ne face partasi de dumnezeirea sa.” Inaltarea este motiv de bucurie, fiind victoria lui Isus asupra mortii si a diavolului si in acelasi timp si totodata garanta mijlocirii sale intre noi si Dumnezeu.

Este sarbatoare de porunca, in care se celebreaza liturghii in toate bisericile, exact ca in zilele de duminica. In acelasi timp, este si o zi e pomenire a raposatilor, asadar, credinciosii care au rude in cimitirele din Bacau vor putea merge la morminte, acolo unde impreuna cu preotii se vor ruga pentru iertarea pacatelor celor trecuti in nefiinta.

PUBLICITATE

La Biserica „Sfintii Petru si Paul”, din centru, joi seara se va celebra o Sfânta Liturghie si prohodul pentru toti raposatii.

Ciclul sarbatorilor pascale se va incheia cu Rusaliile, care se vor celebra pe 15 mai.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ