▪ Incerc sa ies din Bacau,. E vineri, ora 13,30. La bariera Gheraiesti este jale! „Coada” automobilelor se intinde pâna la statia PECO de lânga „Agricola”. Nimeni nu stie ce se intâmpla. Se injura ca la usa „democratiei”. Postul Pastelui? Pacate? Aiurea! Nervii au luat-o razna de tot. Preotii o sa aiba ce spovedi. Un sofer profesionist zice: „E o defectiune la bariera. Se intâmpla des. Dar politistii bacauani de la Circulatie sunt in slujba cetateanului doar atunci când se ascund printre mormanele de zapada, când se pitesc dupa felurite <>, pentru a <> greselile noastre amarâte”. Pe la ora 14, bariera a binevoit sa se ridice. Nu era niciun politist in zona. Am vrut sa dau un telefon la 112, dar as fi fost intrebat ce tragedie a avut loc. Ce puteam raspunde? In InfernoRomânia, faptul ca sute de persoane sunt blocate peste o jumatate de ora este ceva obisnuit.
▪ De la Stuttgart, Maria Diana Popescu imi trimite un editorial minunat pe care l-a publicat in Agero, magazin cultural de opinie si informatie. Cantonam intr-o alta zona decât cea politista: „Programul rabla si pentru fostii trântori ai I.C.R., carora le-au disparut rentele si cheful capodoperelor cu tematica pornografica, având ca obiect poporul român. Au dreptate sa fie suparati intelectualii care s-au bucurat de atâtea nemeritate privilegii pe timpul când presedinte era HoRoPa, iar cultura si arta erau trimise in lume cu organele sexuale la vedere, prin masculi care nici acum nu stiu daca in partea de jos sau de sus sunt mai multe terminatii neuronale…”. I-am raspuns simplu: „Sarut dreapta”.
▪ Un alt comentator, Sergiu Gabureac, imi trimite „tableta sa de week-end”, 100, cu trimitere la cele o suta de zile de guvernare Ponta. Intre altele, zice: „In fiecare zi, ni se comunica, sec, noi si noi hotii patronate de presedintele demis si Justitia sa independenta. Mascatii joaca, tot mai des, alba-neagra cu clanurile de tip mafiot. In zori de zi. Se vehiculeaza sume exorbitante. Unii vorbesc de sustragerea din banul public, in ultimii ani, a peste 20 de miliarde de euro dintr-un total de 100 de miliarde. Per perioada postdecembrista. Altii fac apel la un raport CIA (!?!) si vehiculeaza suma exorbitanta de 1.000 de miliarde de dolari ! Asta chiar tine de domeniul sf-ului !” Asa vrea sa-l contrazic. Nu pot.
▪ Basescu–Ponta–Antonescu: un firesc, un mioritic ménage à trois pentru InfernoRomânia . Atâta vreme cât, de pe margine, Elena Udrea nu face mari scene de gelozie, nu vad care-i problema. Un amic are alta opinie: zice c-ar trebui sa sunam la 112. Eu, naivul de serviciu, zic: „Fii serios! Serviciul asta nu se ocupa de balamuc!”