În perioada 21 – 24 septembrie a.c., peste 300 de societăţi comerciale au fost verificate în cadrul unor acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate normele legale impuse în perioada stării de alertă.

Structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile de verificare, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Zilnic, peste 200 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, împreună cu celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, în perioada menţionată au fost verificate 346 de obiective, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Aproximativ 3000 de persoane au fost legitimate, fiind totodată, verificate 657 de mijloace de transport, din care 173 de mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat 273 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020.

În total, au fost aplicate 281 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.600 de lei.

Acţiunile în sistem integrat vor continua pentru sănătatea și siguranța cetățenilor.PUBLICITATE