Prima luna a celui de-al patrulea val al pandemiei a provocat, oficial, în județul Bacău, 95 de decese, dar, excesul de mortalitate a lunii septembrie 2021 fața de septembrie 2020 este de doar 45 de persoane, dupa cum informează Direcția Județeană de Statistica Bacău.

Practic, în luna septembrie a acestui an s-au înregistrat 820 de decese față de 775 în perioada similara a anului trecut.

În mod normal, fără o alta cauză care să crească numărul deceselor, numărul de decese suplimentare ar trebui să fie aproape egal cu decesele de COVID. Faptul că excesul de mortalitate este mai mic decât numărul oficial al cazurilor de COVID naște întrebări care ar trebui să-și găsească explicații.

Pentru că, de exemplu, excesul de mortalitate al lunii septembrie 2020 față de aceeași luna a anului 2019 a fost, în județ, de 56 de persoane, apropiat față de cifra oficială de 51 de decese COVID.

În același timp, este evident că în 2020 și în 2021, luna septembrie a înregistrat cifre ale mortalității în județ mai mari decât în anii anteriori.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE