Fotbalul în vremea Coronavirusului. Sună ca un roman de Marquez. Este, în schimb, o felie de viață. O nouă viață, cea afectată de pandemia de COVID-19. De joi, Coronavirusul a oprit și fotbalul.

Niciun meci nu se va mai juca până pe 31 martie. Nici în Liga 1 și nici în Liga 2, nici în Liga 3 și nici în Liga 4, nici în întrecerile masculine și nici în cele feminine. Așadar, stop joc dictat de Federația Română de Fotbal, după ce luni se hotărâse suspendarea întrecerilor de copii și juniori, iar miercuri se amânase turneul final al Cupei României la futsal.

„Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile, de catre Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la 31 martie 2020”, sună comunicatul emis de forul condus de Răzvan Burleanu.

„Nu putem decât să ne conformăm acestei decizii. Sănătatea este mai presus decât orice. Să vedem acum cum vor evolua lucrurile și dacă întreruperea va fi doar până pe 31 martue”, a declarat presedintele Asociației Județene de Fotbal Bacău, Cristi Sava. Cele două divizionare C băcăuane, Aerostar și CSM, care pregăteau meciurile din weekend, din etapa a doua a returului, și-au revizuit, la rândul lor planurile.

„Asta este, nu avem ce face. Probabil că vom continua să ne pregătim într-un regim de cantonament sau semi-cantonament până la reluarea campionatului. Depinde și când se va relua pentru că situația este una foarte delicată”, a declarat antrenorul „aviatorilor”, Daniel Munteanu. Așadar, fotbalul în vremea Coronavirusului ia o pauză. În România și în Europa.