Costurile politice ale amendării bugetului: Fechet și Ghingheș, atac la Viziteu

  Adoptarea cu cântec a amendamentului care a modificat amendamentul de acum trei luni care, la rândul său, a amendat propunerea de buget nu rămâne fără urmări politice. Aliații primarului Viziteu îl atacă pe acesta ca urmare a alianței de conjuctură cu Pro România.

  Pentru a se adopta modificarea bugetului a fost nevoie de voturile consilierilor Pro România a fostului primar Cosmin Necula, pe care actualul primar nu l-a menajat în campania electorală deloc. Chiar dacă, anul trecut, primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu îl făcea cu ou și cu oțet pe Cosmin Necula, zilele acestea îi mulțumește pentru sprijin:

  “Înțeleg faptul că pentru consilierii Pro România nu a fost un vot ușor. Ne-am bătut în campania electorală, ne-am criticat unii pe alții și cine știe, poate că în viitor vom fi iar competitori”, spune Viziteu.

  “Mă bucur că cei 4 consilieri de la Pro România s-au exprimat pentru interesele Bacăului și ale băcăuanilor. Sper să fie începutul unei colaborări oneste, bazată pe respect și pe apărarea interesului public. Pentru mine, binele băcăuanilor este singurul lucru care contează”, a mai spus acesta.

  Nu de aceeași parere este și noul președinte al PNL Bacău, Mircea Fechet. “Când defilezi cu sloganul «Oameni noi în politică», decizia de a-l numi director interimar la SSPM Bacău pe fostul primar PSD-Pro România arată o lipsă de respect față de electorat. Și nu numai”, spune acesta. “Primarul Viziteu însuși ne-a arătat de nenumărate ori nevoia restructurării Societății de Servicii Publice, care, conform spuselor sale, «nu doar că nu și-a îndeplinit scopul pentru care a fost creată, dar a reprezentat o povară pentru bugetul local, prin lucrări supraevaluate», a mai spus Mircea Fechet.

  “Domnule primar Viziteu, oamenii care au ales schimbarea nu l-au sancționat prin vot pe fostul primar ca acum să ni-l aduceți înapoi în administrație”, a mai spus acesta.

  Nici unul dintre cei mai apropiați (cândva) aliați ai primarului nu-l iartă. Viceprimarul Cristian Ghingheș, despre care se spune că ar putea rămâne curând fără funcție, bate apropouri față de apropierea dintre USR si Pro România:

  “Trebuie să știți că față de niște politruci care tranzacționează funcționarea și dezvoltarea orașului nu am cum să fiu recunoscător niciodată, iar de mulțumit trebuie să le mulțumim doar cetățenilor pentru răbdare și înțelegere după toată această perioadă. Suntem aici pentru ei, nu pentru interesele unor foști cu probleme penale și cu dosare de corupție ce devin dintr-o dată, ca să vezi, digerabili”.  PUBLICITATE