Omul de afaceri Costel Casuneanu, cercetat in dosarul de coruptie, alaturi de primarul Romeo Stavarache, fostul director al ADRNE, Constantin Apostol, si alti doi oameni de afaceri – Liviu Goian si Liviu Cenusa, a cerut, prin avocatul sau, stramutarea cauzei la o alta instanta din tara.

Motivele acestei cereri nu tin doar de atitudinea magistratului care judeca acest dosar, ci si de “mediatizarea excesiva” de care ar fi avut parte inculpatii, ceea ce, in opinia avocatului Gheorghita Mateut, ar putea afecta obiectivitatea si impartialitatea instantei. Acelasi avocat bloca, in urma cu o luna, sedinta de judecata cu o cerere de recuzare a judecatorului, respinsa ulterior.

In ambele cereri, avocatul a criticat “atitudinea constanta a instantei complet lipsita de impartialitate”, “numeroase acte care arata parti-pris-ul instantei” si “intregul comportament al judecatorului care a facut consemnari contrare realitatii cu prilejul audierii”.

PUBLICITATE

“Este inadmisibil ca un complet de judecata sa faca un comentariu de genul: «Cunoastem noi cum se elibereaza un certificat de urbanism in Primaria Bacau».

Comportament care a fost sanctionat printr-o cerere de recuzare, dar care a fost respinsa. Un alt motiv de stramutare este si mediatizarea excesiva, anumite opinii si comentarii de culpabilizare a inculpatilor facute pe un site, care afecteaza obiectivitatea si impartialitatea judecatorului.

De asemenea, trebuie sa se tina cont si de calitatea partilor. Casuneanu Costel este un om de afaceri important pe raza municipiului, o personalitate foarte mult discutata in presa. Stavarache Romeo este primar al municipiului, functie pe care o exercita in continuare”, au fost argumentele avocatului Mateut.

De cealalta parte, procurorul de sedinta a cerut respingerea cererii de stramutare, aratând ca articole de presa despre acest dosar au aparut nu doar in presa locala, ci si in cea nationala.

Nici Curtea de Apel Bacau nu a gasit un motiv de stramutare si a respins cererea lui Casuneanu, decizia fiind definitiva.

“Statul – Ministerul Justitiei, CSM – ar trebui sa limiteze campania de presa dirijata impotriva intereselor persoanelor afectate, pentru ca aceasta mediatizare poate afecta deciziile ulterioare ale judecatorului. In presa se reflecta si starea de tensiune din sala de judecata, situatie care nu este favorabila pentru o justitie corecta si impartiala”, ne-a declarat avocatul Mateut, inainte de inceperea sedintei de judecata.

Costel Casuneanu este, intr-adevar, o personalitate cunoscuta, si nu doar in judet. Cunoscut mai ales ca “regele asfaltului”. Afaceristul si-a pierdut, in 2014, calitatea de avocat, ca urmare a condamnarii la patru ani de inchisoare cu suspendare, pentru cumparare de influenta, intr-un dosar de coruptie in care au mai fost cercetati fostul senator PSD Catalin Voicu, afaceristul Marius Locic si judecatorul de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, Florin Costiniu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ