Activitatea comercială în spațiile de la parterul blocurilor cu risc seismic(Calea Mărășești) va fi reluată, a anunțat primarul Bacăului, Cosmin Necula.

“Am discutat astăzi cu mai mulți comercianți care și-au derulat activitatea în spațiile comerciale situate la parterul blocurilor de pe Calea Mărășești, activitate întreruptă ca urmare a unei decizii pronunțată de instanța de judecată, anunțându-i că Primăria a găsit calea legală de autorizare a respectivelor spații” – a declarat primarul Bacăului.

El spune că la reautorizare, comercianții trebuie să ateste faptul că spațiul comercial respectiv nu este un „spațiu aglomerat” în sensul definit de Normativul P118/1-2016 al ISU.

PUBLICITATE

“Am identificat această soluție legală împreună cu Instituția Prefectului și, astfel, comercianții își pot relua activitatea în condițiile menționate. Primăria a dat deja undă verde activității unor comercianți care au prezentat expertiza solicitată în vederea obținerii autorizării de funcționare”, a mai precizat Necula.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Documentul la care faceti referire este un normativ privind securitatea la incendiu !!!
  Cred ca amestecati lucrurile domnilor si s-ar putea sa ajungeti iarasi in situatia actuala.
  O parere autorizata ati luat si de la niste juristi (altii decat cei de la partid)?

 2. La spatiile respective s-a inchis activitatea deoarece se afla in imobile incadrate in gradul 1 de risc seismic.
  Nu cred ca s-a pus problema nerespectarii normativelor de securitate la incendiu (cazul Luceafarul).
  Prin respectarea normelor de securitate la incendiu (Normativul P118/1-2016 al ISU) s-a rezolvat si situatia incadrarii cladirilor in grad de risc seismic??
  Se poate lua dintr-un act normativ cu referire la un domeniu si transpune in alte acte cu referire la cu totul altceva?
  Poate ar trebui consultati si niste juristi adevarati (altii decat cei facuti pe baza carnetului de partid si/sau proaspat pensionari ai MAI) !
  S-ar putea ca cineva sa trebuiasca sa dea ceva explicatii pentru incalcarea legii.

 3. De ce sa mearga lucrurile in bine si sa evoluam, cand le putem ocoli mai smechereste cum ii place romanului. Deci legea nu este lege pt toti ci fiecare o interpreteaza cum vrea. Cand vom ajunge sa gandim ca nemtii ? Ce intelege oare primarul despre aceste cladiri cu rism seismic ridicat? Aspect comercial, financiar sau pericol grav, iminent.

 4. Cartierul Serbanesti bun pentru taxe,bun pentru voturi,in rest al
  nimanui.Cum este posibil ca o intrare principala in Bacau,Calea Barladului sa fie sfarmata si carpita cu ce poate fiecare.Dar nu aceastai problema ci aceea ca nu sunt trotuare pentru pietoni nu poti merge pe jos spre centru decat pe carosabil.Am sperat si votat un Primar tanar crezand ca este gospodar mai mult cunoscandu i foarte bine fzmilia va face ceva cu aceasta strada ,dar vad ca timpul trece salariul merge si nimic nu se intampla pentru binele comunitatii.Nici ceilanti primari nu au facut nimic asa ca am impresia ca mi-am racit gura de pomana si cu acesta,dar inca mai speram.

LĂSAȚI UN MESAJ