Dragos Benea, presedintele PSD Bacau, Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean (CJ), si Cosmin Necula, primarul municipiului Bacau, au sustinut, miercuri, la sediul PSD, o conferinta de presa in care au abordat doua teme importante pentru bacauani: lucrarile la soseaua de centura si masurile care vor fi luate dupa “criza apei”.

Legat de centura Bacaului, Dragos Benea a criticat iesirile publice ale lui Valerian Vreme, liderul PMP, si a declarat ca – din momentul in care s-a schimbat garnitura in administratie – primarul, presedintele CJ, vicepresedintele si administratorul public se intâlnesc periodic cu reprezentantii firmei din Turcia si cauta, impreuna, solutii. Presedintele PSD a pus declaratiile lui Vreme pe seama precampaniei electorale:

“Traversam o perioada in care, in unele partide, se duce o lupta interna de legitimare pentru mandatele de parlamentar si noi nu intelegem sa stam cuminti in banca noastra doar pentru ca ei se afirma dând in PSD.” Intrucât avansul a fost platit, “astept cu nerabdare ca firma turca sa vina in fata noastra si sa spuna «Nu mai avem niciun impediment”, sa-si respecte termenele si foloseasca faimoasa tehnica cu care a câstigat licitatia”, a adaugat primarul Cosmin Necula. Sorin Brasoveanu a precizat ca a solicitat constructorului sa prezinte un grafic de executie a lucrarilor.

In privinta crizei apei, liderii PSD au dat asigurari ca nu exista, in partid, tabere cu pozitii diferite, asa cum vehiculeaza unii, dimpotriva, toti au fost de acord cu strategia primarului Necula: depasirea perioadei, “ca sa nu se intâmple fel de fel de istorii” in spital sau alte nenorocirii, apoi efectuarea unei analize si stabilirea masurilor.

Dragos Benea a sintetizat astfel situatia: “In primul rând, avem vointa si stim sa acceleram investitiile pe apa si canalizare fie pe fonduri locale, fie pe fonduri europene. Doi. Evident, nu poti dupa opt ani de management si patru zile fara apa in oras sa spui in Consiliul Local ca «se mai intâmpla.» PSD, in intregime, condamna un astfel de raspuns. Ce s-a intâmplat in perioada 15-19 august nu poate fi minimalizat.”

O comisie speciala va verifica CRAB

Abordarile nu sunt de tipul “Hop, demisia!”, dar i se sugereaza managerului CRAB “sa lase apa rece in favoarea apei calde”, a precizat Dragos Benea, adaugând: “Managerul CRAB a afirmat in sedinta CJ ca aplicatia pe POIM (Programul Operational pentru Infrastructura Mare) e gata, trebuie depusa. Eu va spun ca nici nu se lucreaza la ea!”

Cu privire la acuzatiile PNL si PMP, presedintele PSD a declarat: “Eu inteleg motivul pentru care Ionel Palar ii cere demisia lui Cosmin Necula, impulsionat de colegi si mentorul sau, domnul Stavarache. Ii cere demisia ca sa nu se afle ce s-a intâmplat in primarie in ultimii ani! Il inteleg, dar e cea mai haluncitanta declaratie din spatiul politic al judetului, din ultimii ani, sa faci responsabil un primar care nu si-a ridicat inca al doilea salariu.”

In discutia despre criza apei, bomba a venit de la Cosmin Necula: “Nu exista niciun fel de proiect privind rezerva de apa a Bacaului. Domnul Gaina nu a trimis niciun proiect, nu a facut niciun proiect, nu a facut nimic. Are un proiect pe baza caruia a facut niste solicitari cu privire la inelul de recirculare care elimina turbiditatea. Punct.”

Abia acum a fost bugetata etapa de proiectare. In plus, “exista patru obiective, bugetate complet de muncipiul Bacau, cu care nu s-a intâmplat nimic.”

Motivul? “Componenta politica”, decidentul, a fost total dezinteresat, iar “componenta tehnica” nu a facut nicio propunere. “Unii nu au fost interesati, altii nu s-au gândit”, a afirmat Necula, “dar a nu te interesa daca municipiul are sau nu rezerva de apa e inconstienta.” S-a discutat mult si despre rolul presedintelui CA al CRAB, Gabriel Stanica Lupu, care, din cauza numeroaselor functii, “munceste 48 de ore pe zi”, si despre demisia acestuia. Liderii PSD, insa, nu se grabesc cu masurile.

“Prima data trebuia rezolvata criza apei, gasite solutii pe termen mediu, apoi cautati vinovatii”, a declarat Sorin Brasoveanu. El a anuntat ca va propune CJ Bacau infiintarea unei comisii speciale, care sa analizeze managementul CRAB. Acelasi lucru il va face si Cosmin Necula in CL Bacau, mai mult, “voi ruga Consiliul Local sa solicite demisia celor doi domni.” Ce va scoate la iveala aceasta analiza nu stim inca, oricum, “ce s-a intâmplat in Primaria Bacau in ultimii ani nu s-a mai intâmplat niciodata”, a avertizat Dragos Benea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. Cine conduce?? Progeniturile spagare marca ,,Hrebenciuc,, , cei care au devalizat judetul. Benea cum mai sta cu DNA-ul?? Am inteles ca s-a inteles si a fost lasat sa candideze la Parlament. Se aude DNA???

  2. Domnu Benea sper ca nu ati uitat ca ati condus judetu12 ani ati fost unfel de priministru ce ati facut cu bani judetului ce ivestiti ati atras injudet pentru creiere de locuri de munca judetu este ultimu din zona la urmatoare conferinta de presa sa ne spuneti si noua Bacauanilor ce realizari ati facut pentru platitori de taxe si impozite judetu are cele mai proaste drumuri judetene nu ati rezolvat problema apei potabile in judet si acum veniti si spuneti ce multe ati facut

  3. Domnul Benea ne da lectii de condus judetul ? Cine a condus judetul atitia ani , cine se face vinovat de toate neajunsurile constatate ? Drumuri nationale Bacau-Onesti si Bacau -Vaslui lasate de izbeliste drumuri judetene asfaltate doar daca era culoarea rosie , etc.
    In subordinea cui a fost CRAB-ul ? A CJ Bacau si acum da vina pe altii. RUSINE !!!

  4. Dupa nenumaratele situatii in care orasul a ramas fara apa directorul CRAB dl. Gaina si directorul tehnic trebuiau sa-si prezinte singuri demisia de onoare cum se intampla in companiile din occident. Se vede foarte clar ca cei doi nu au nici un pic de onoare si stau acolo pt privilegiile pe care le au si salariile mari. Ei aplica vorba ” Daca voi nu ne vreti noi va vrem”. Daca vor fi mutati la CET vor duce cu ei aceiasi incompetenta pt ca “lupu-si schimba parul dar naravul ba”. Mutarea i-ar veni ca o manusa avand in trecut actiunii in societatea Branpis

  5. A demisionat doar Gaina,si Lupu ce era Pres.Con.de Adm.,nu si Radulescu ce este tehnic de mult ,prea mult timp.(spagar cu acte in regula),demisi sa fie si cei de la nivelul sectiei.

  6. eu cred c-a venit momentul ca acest dragos benea sa se retraga undeva sa nu mai auzim de el, marele DNA nu poate sa-i faca nimic, am inteles. stie foarte bine sa dea din gura dar fapte mai putin.
    din ce vad rasvan gaina a scapat mult prea ieftin. oare de ce?!

LĂSAȚI UN MESAJ