Anul trecut, Cosmin Necula, deputat PSD, avertiza ca teava care se monteaza pe str. Milcov nu corespunde proiectului, in sensul ca are alti parametri tehnici decât cei prevazuti in caietul de sarcini, fiind fabricata prin infasurare, nu prin centrifugare. Initial, reprezentantii Executivului au negat, insa dupa interventia Inspectoratului Teritorial in Constructii, au verificat caietul de sarcini si au constatat ca Necula are dreptate: conducta e neconforma.

Contractul a fost reziliat, teava dezgropata, s-a gasit o noua firma si, dupa un an, au fost reluate lucrarile. Culmea este ca noul constructor monteaza o conducta de acelasi tip, fabricata prin infasurare, deci tot neconforma, arata Cosmin Necula. Conducta realizata prin centrifugare, prevazuta in proiectul european, este net superioara ca grosime si durata de viata. „Din informatiile pe care le detin, fostul constructor a cumparat toata cantitatea de teava fabricata prin infasurare, apoi a vândut-o noului constructor. Este acelasi tip de conducta. De ce a trebuit sa amânam un an constructia?” se intreaba deputatul PSD.

Ne pândeste o corectie bugetara!

PUBLICITATE

Pe lânga folosirea unei conducte neconforme, pe Milcov mai apare o problema: „Proiectul este gresit, conducta fiind suprapusa complet peste magistrala de apa a Bacaului”. Acum se asteapta o noua solutie tehnica de remediere. Social-democratul sustine ca Primaria Bacau trateaza „cu mare lejeritate acest subiect”, nefiind ingrijorata de pierderea fondurilor. Caci nu vom pierde doar ultima transa, ci si banii primiti pâna acum pentru modernizarea strazii Milcov. „Ne-am asumat in fata UE un tip de proiect, facem in pamânt si pe sosea altceva. Va veni acea corectie bugetara in care UE va spune «Nu ati respectat proiectul asumat si scos prin licitatie publica».

Doi, faptul ca proiectul este prost facut in anumite zone va duce, inca o data, la prelungirea termenului de executie. Trei, decidentii politici care conduc de 12 ani Bacaul nu-si fac probleme ca vom pierde fondurile europene, sunt bani la buget! Din ce sursa? Nu stiu!” Aceste neconformitati cu proiectul “sunt apanajul organelor de cercetare ale statului de drept”, afirma Cosmin Necula, comunicarea de date, fapte si situatii neconforme cu realitatea in vederea atragerii de fonduri europene fiind considerata infractiune.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.