Reabilitarea termica a blocurilor – scaderea facturilor pe timp de iarna!

Tema reabilitarii termice a blocurilor a fost folosita pe post de promisiune electorala de catre administratia PNL. De promisiuni s-a ales praful, iar Bacaul a pierdut fonduri europene importante la acest capitol.

În 2012, 2013, 2014, Primaria cerea administratorilor dosare pentru reabilitarea termica a blocurilor. Dupa selectarea a 40 de astfel de blocuri, Primaria PNL a anulat licitatiile, iar astazi am ramas în acelasi punct: NU a mai fost reabilitat niciun bloc!

„Planul meu urmareste reabilitarea a 100 de blocuri în urmatorii 4 ani, având ca sursa de finantare fondurile europene si bugetul local. Este o tinta realista la care am ajuns dupa o analiza a bugetului local si a ceea ce s-a întâmplat în alte orase din România”, precizeaza deputatul Cosmin Necula, candidatul PSD la functia de primar al Bacaului, în programul sau de guvernare locala.

În Bacau exista aproximativ 1200 de imobile de locuinte
Pe subiectul reabilitarii termice a blocurilor s-a vorbit mult, dar s-a facut putin spre deloc. În ultimii 25 ani, doar 80 de blocuri au fost reabilitate. Prin programul de reabilitare termica atingem obiective importante:
– vom crea locuri de munca aici în oras, prin societatile de constructii;
– economiile la energia termica nu vor fi deloc neglijabile, se vor reduce substantial costurile la întretinere, chiar si cu pâna la 40%, apartamentele devenind mai calduroase iarna si mai racoroase vara;
– vom genera o transformare urbana de amploare, schimbând aspectul cenusiu al blocurilor.

PUBLICAT LA COMANDA PSD, CUI 21160002


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.