Seara magistrala duminica trecuta, la sala Teatrului de vara „Radu Beligan”, unde, in organizarea Protopopiatul Bacau, a avut loc concertul celebrului cor „Madrigal”. Cu mult inainte de ora 17,00, moment programat pentru inceperea concertului, sala era deja plina de admiratori. Din pacate, câteva sute de bacauani nu au mai incaput in sala de concert, jandarmii fiind nevoiti, la solicitarea conducerii teatrului, sa nu le mai permita accesul, riscul fiind imens in cazul s-ar fi intâmplat un eveniment nefericit.

Nici macar rugamintile fetelor bisericesti nu i-au induplecat pe jandarmi, constienti de riscul ca altfel ar fi incalcat ordinul dat de superiori. In acest context, un gest admirabil l-a facut preotul protopop al Bacaului, Constantin Busuioc, care i-a indemnat pe sfintii parinti sa cedeze locurile mirenilor, facând astfel fericiti multi bacauani care nu mai apucasera locuri in sala. „Vrem sa ne bucuram cu totii de seara aceasta. Afara, sunt foarte multi dintre credinciosii nostri pe care-i pastorim. Parintii mei, indiferent de la ce parohie sunteti, va rog sa le cedati locurile celor de afara. O sa vedeti ca veti fi nelipsiti”, a fost indemnul parintelui Busuioc.

Exact la momentul anuntat, evenimentul si-a inceput desfasurarea, prin aparitia prezentatorului Daniel Buzdugan care le-a strigat bacauanilor traditionalul „Primiti cu colindul?”. „Foarte frumoasa intâmplare, si pentru asta l-as aplauda pe arhiepiscopul nostru Ioachim Bacauanul. Mi-a placut si gestul parintelui protopop care «a dres busuiocul» cumva”, a remarcat Daniel Buzdugan.

PUBLICITATE

Au urmat profesionistii desavârsiti de la „Madrigal”, condusi de Anna Ungureanu, care timp de trei ore, au cântat si au incântat publicul cu o suita de colinde, plecând de la „Marire-ntru cele inalte”, „O, ce veste minunata!” si „Podobia din Oratoriu Bizantin de Craciun”, continuând cu „Vine Craciunul pe sara”, „Domnulet si domn din cer”, Natalis Dominis”, trecând si prin repertoriul international si desavârsind cu „Noi umblam si colindam” si „Mos Craciun cu plete dalbe”, cântat la unison cu sala intreaga. Intr-una din pauzele dintre colinde, prezentatorul concertului a profitat de prezenta in sala a edililor Bacaului si le-a propus ca una dintre strazile orasului sa poarte numele corului „Madrigal”.

Spre final, sala captivata de prestatia artistilor a cerut si i-au fost dat câteva bis-uri, prelung aplaudate, in picioare, de bacauani. Mai notam si darurile pe care Episcopul Ioachim Bacauanul le-a oferit tuturor membrilor ansamblului cameral, precum si prezentatorului Daniel Buzdugan. „Anul care vine sa va aduca bucurie, iar bucuria sa se transforme in liturghie”, a fost mesajul de final al episcopului Ioachim Bacauanul care a cântat, impreuna cu sala, traditionalul „La multi ani cu sanatate!”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ