Corul „Armonia” și Opera „Tosca”

0

Scena muzicală băcăuană a înregistrat o nouă premieră, fiind pusă în scenă opera „Tosca” din creația compozitorului italian Giacomo Puccini (1858-1924). Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău a fost gazda acestui eveniment, în colaborare cu Corul „Armonia” al Colegiului Național de Artă „George Apostu”, dirijat de prof. drd. Ionuț Vîlcu.

Concertul s-a bucurat de două reprezentații: pe scena Ateneului băcăuan, în seara zilei de 24 februarie, și pe scena Centrului Cultural „Lira” de la Moinești, în seara zilei de 26 februarie. Dirijorul invitat pentru acest eveniment a fost Juan Cantarell (Spania) care, în colaborare cu societatea de impresariat artistic Vienna Opera Company, a pus în scenă opera. Din distribuție au făcut parte Catarina Coresi Lal (Floria Tosca), Theodore Coresi (Sciarrone/Carceriere), Andrij Shkurhan (Scarpia) și Plamen Kumpikov (Sagrestano/Carceriere). Evenimentul s-a bucurat de un mare succes, sălile de concert fiind pline.

„A fost o experiență inedită pentru elevii colegiului nostru, o provocare la care ei au răspuns cu profesionalism și maximă seriozitate” a declarat profesorul Ionuț Vîlcu. Corul „Armonia” nu este la prima întâlnire cu acest gen muzical, anul trecut formația corală colaborând pentru punerea în scenă a unei alte opere pucciniene, „Madama Butterfly” și a basmului muzical „One born from a tear” aparținând compozitorului ieșean Dan Spînu, o lucrare pe un libret inspirat din basmul românesc „Făt-Frumos din lacrimă”.

PUBLICITATE

În prezent, corul „Armonia” se pregătește intens pentru participarea la etapa interjudețeană a Olimpiadei Naționale Corale, ce se va desfășura în ziua de 31 martie 2017, la Botoșani.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ