Județul Bacău va fi reprezentat cu cinste și anul acesta de un lot de 65 de elevi ai Colegiului Național de Artă „George Apostu”, la Olimpiada Națională domeniul arte

Cea mai recentă calificare la etapa Națională a obținut-o Corul „Armonia” al Colegiului dirijat de prof. drd. Ionuț Vîlcu. Selecția s-a realizat în urma câștigării Etapei Interjudețene cu Locul I (100 puncte), ce s-a desfășurat la Botoșani, în ziua de 31 martie 2017.

„Cerințele au fost la un nivel foarte înalt, Corul „Armonia” fiind apreciat pentru diversitatea repertorială propusă, atent realizat după cerințele foarte stricte ale Regulamentului Olimpiadei Corale, pentru imaginea sonoră creată, pentru paleta dinamică variată, pentru armoniile clasice-romantice și contemporane foarte fin șlefuite”, ne-a declarat profesorul Ionuț Vîlcu.

PUBLICITATE

Repertoriul de concurs a numărat 5 lucrări: Erasmus Widmann – „Wolhauf ihr Gäste”, Franz Joseph Haydn – Corul nr. 28 din Oratoriul „Creațiunea” (cu acompaniamentul la pian realizat de prof. Flaviu-Marius Panaite), Viktor Kalinnikov – „Svete tihi”, Vinicius Grefiens – „Doină” și lucrarea „Te slăvesc pre Tine, Părinte” din creația compozitorului contemporan Pascal Bentoiu.

La etapa finală concurează doar elevii care au obținut 100 de puncte la etapele preliminare.
Olimpiadele Naționale vor avea loc în zona de Vest a țării după cum urmează: pentru secțiunile de Interpretare instrumentală clasele III-VIII – 25-27 aprilie 2017 Arad; Interpretare vocală, instrumentală și Studii teoretice 27-29 aprilie 2017 la Timișoara; Ansambluri coralele 4 – 7 mai 2017 la Arad și Arte vizuale, Arhitectură și Istoria artelor Deva, Jud. Hunedoara în perioada 15-19 aprilie 2017.

Interpretare Instrumentală și studii teoretice

Hușanu Cristian VIII Vioară
Lacatoș Mark Iosuah VIII Pian
Călin Iustin Andrei XII Canto clasic
Cojan Rebecca Antonia XI Pian
Tanasă Daria Anastasia X Flaut
Coman Iohan IX Vioară
Luca Brândușa Andreea X TSD
Jugănaru Miruna Nicola IX TSD
Popa Bianca Ștefania IX TSD
Negrei Diana Nicoleta X TSD

Coregrafie:
Bălăiță Mara VII
Condreț Andreea VII
Boană Mara VIII
Mancaș Andrei IX
Romașcanu Andra XI
Munteanu Radu XII
Radu Alexandru XII

Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor

Calian Iuliana Elena (Clasa A XI-A)
Rusu Ovidiu George (Clasa A XII-A)
Verbuţă E Ştefan Cosmin (Clasa A XI-A)
Balan Ana-Maria (Clasa A XII-A)
Buza Oleg (Clasa A XI-A)
Ciosu Mădălina Gabriela (Clasa A XII-A)
Fudulache Oliviana Teodora (Clasa A XI-A)
Novac Bogdan Ştefan (Clasa A XII-A)

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ