11 decembrie 2023
ActualitateCornul și laptele: Mai multă atenție la calitatea produselor

Cornul și laptele: Mai multă atenție la calitatea produselor

Astăzi, Comisia de specialitate a aprobat lista de propuneri pentru produsele care vor fi distribuite preșcolarilor și elevilor în cadrul Programului pentru Școli al României pentru anul școlar 2023/24. Această veste a fost anunțată de către prefectul Lucian Bogdănel în cadrul unei declarații publice.

Una dintre cele mai notabile aspecte ale acestei decizii este continuarea finanțării programului de către Consiliul Județean Bacău, în conformitate cu experiența din anii anteriori. Aproximativ 60.000 de școlari din județul Bacău se vor bucura de produse de panificație, fructe și lactate în anul școlar următor.

Prefectul a subliniat importanța asigurării calității acestor produse, amintind de experiența mai puțin pozitivă din anul precedent, când contractori neserioși au distribuit produse de panificație sau fructe de o calitate îndoielnică. El a adăugat că a solicitat Inspectoratului Școlar Județean să implice conducerile școlilor în procesul de recepționare, depozitare și distribuire a produselor, pentru a asigura o gestionare corespunzătoare.Prefectul a subliniat, de asemenea, importanța respectării rigorilor de nutriție specifice vârstei copiilor și a sănătății lor, afirmând că “nu ne jucăm cu sănătatea copiilor.” Împreună cu autoritatea contractantă pe acest program, Consiliul Județean, se va monitoriza îndeaproape modul în care vor fi furnizate și distribuite produsele, precum și gestionarea lor în fiecare școală beneficiară. Lucrurile care nu sunt în regulă vor fi tratate prompt și corespunzător.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri