Eleva Colegiului National „Gh. Vranceanu”, clasa a X-a B, profil matematica – informatica, Miruna Belciu, copilul fenomen, cum ii spun profesorii, a fost calificata in lotul restrâns al României la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, care va avea loc in luna decembrie, la Bali, in Indonezia.

De altfel, Miruna a obtinut cea mai mare nota in barajul organizat pentru stabilirea lotului national, din care mai fac parte inca cinci elevi – doi din Bucuresti, doi din Iasi si unul din Bistrita Nasaud.

„Este o calificare la care ma asteptam, nu este o surpriza pentru mine, pentru ca stiu cât am muncit si cât pot. Am fost selectati in urma a trei probe teoretice sustinute in perioada de pregatire centralizata a lotului largit, in Bucuresti”, ne-a spus sincera si sigura pe ea.

PUBLICITATE

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acopera subiecte din trei discipline: chimie, fizica si biologie. Concurentii sustin trei probe (doua probe teoretice individuale si una practica – experiment, pe echipe, formate din 3 elevi).

Perseverenta, ambitioasa, serioasa, foarte muncitoare, cu mult bun simt, cum o caracterizeaza dascalii care ii indruma pasii, Miruna, care s-a format in Scoala Gimnaziala „Stefan Luchian” Moinesti, a mai participat la aceasta competitie si anul trecut, in Coreea, de unde echipa elevilor români s-a intors cu medalie de argint.

Au participat atunci 249 de concurenti din 46 de tari. In perioada urmatoare, Miruna Belciu va intra intr-un program de pregatire intensiva, tot in Capitala. In Bacau, este pregatita de profesorii Florentina Dinu (biologie), Cristina Apetroaei (fizica) si Mariana Rosenschein (chimie), de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”. Cu totii astepta acum un astfel de succes. Poate chiar aurul. „De ce nu! Eu imi doresc foarte mult”, ne-a mai declarat Miruna. Multa bafta!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Succes! Parintii si profesorii, la care se adauga munca elevei, cel mai important, arata ca Romanii pot obtine succese! Ar fi bine sa pleci din Bacau si din tara! Vei avea deziluzii daca ramai!

  2. Nu de asta e olimpica ca e la Vranceanu, nu va mai atribuiti merite pe care nu le aveti! Ar fi fost la fel si daca era la Moinesti la Spiru Haret, sau oriunde, doar a fost la internationala si cand era la gimnaziu. Despre profesorii de la scoala generala care au descoperit-o si format-o cu adevarat nu sufla nimeni nici un cuvant. In rest toata stima pentru munca ei.

  3. Cine o pregateste in Bacau? Cei enumerati mai sus sunt profesorii ei de la clasa, atat. Pregatirea olimpicilor internationali nu se face in Bacau, acesti elevi sunt pregatiti de minister si stau mai mult la Bucuresti, pentru ca reprezinta tara. Dar asa le place unora sa se bage in seama si sa apara in ziare, poate le mai creste cota pentru meditatii.

LĂSAȚI UN MESAJ