In urma cu o saptamâna, la Piatra Neamt s-a desfasurat prima editie a festivalului „BEST POP – ROCK MUSIC FESTIVAL”, disputat pe doua sectiuni: muzica pop – solo si formatii respectiv muzica rock – solo si trupe, evenimentul adresându-se tinerilor cu vârste de la 4 la 25 de ani.

Din juriu au facut parte nume mari din muzica usoara, precum: Titus Andrei – presedintele juriului, realizator de emisiuni radio si coordonatorul redactiei de muzica usoara de la Radio România Actualitati; Viorel Gavrila – compozitor, dirijor, vicepresedinte UCMR-ADA, membru al Uniunii Compozitorilor, profesor de canto; Berti Barbera – fost solist vocal al grupului Voltaj’88, Marcel Iorga – compozitor si Tiberiu Albu – câstigator Vocea României.

Bacaul a fosat reprezentat si de Mateea Ioana Cosma care a concurat la sectiunea muzica pop, categoria 9-10 ani, cu un cover dupa piesa „Undo” (cu care Sanna Nielsen a reprezentat Suedia în finala Eurovision 2014), obtinând cea mai mare nota din concurs (9,85), unii dintre membrii juriului apreciind prestatia artistica cu nota 10.

PUBLICITATE

Desi în concurs au participat si copii, tineri, foarte talentati, atât din Bacau, cât si din alte judete ale tarii, juriul a decis ca Marele Trofeu al Festivalului să fie acordat concurentei noastre. Mateea studiaza canto de la vârsta de 4 ani si de 2 ani studiaza pianul, fiind pregatita de Ionut Gheorghies si Anca Pârlog la canto, care au reusit sa o îndrume spre performanta si sa o determine sa aleaga acest drum artistic, incurajând-o si sustinând-o de fiecare data.

A participat la numeroase festivaluri de muzica pentru copii unde a obtinut peste 50 de trofee, medalii si premii importante. Printe pasiunile ei, pe lânga muzica se regasesc matematica si literatura, iar anul trecut, Mateea a publicat prima ei carte de povesti cu titlul „Destin de Steluta”. Mateea Ioana Cosma este eleva a Colegiului National Pedagogic „Stefan cel Mare”, in clasa a IV-a si isi doreste sa devina ambasador, poate chiar si unul muzical…

„Acest trofeu ma onoreaza, ca si celelalte câstigate pâna acum, dar ma si obliga, pentru ca data viitoare va trebui sa fiu si mai buna. Muncesc foarte mult, uneori e foarte greu, dar asta nu ma impiedica sa merg mai departe. Pentru mine, muzica este una dintre modalitatile prin care pot face lumea sa fie mai buna”, ne-a spus câstigataorea Marelui Trofeu al Festivalului de la Piatra Neamt, Mateea Ioana Cosma.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. O fetita minunata, binecuvantata de Dumnezeu cu daruri de mare pret. Merite deosebite are familia acestui copil minunat. La fel dna invatatoare Hothazie. Mult succes si binecuvantarea lui Dumnezeu sa fie cu ea!!!

  2. O fetiță minunată! Am ascultat-o de foarte multe ori…de fiecare dată glasul ei, sensibilitatea ei, a mișcat adânc sufletul meu. Are un har divin…Mă înclin în fața ta, copil minunat…ești un exemplu pentru mulți dintre noi. Dumnezeu să te binecuvânteze si sa te ajute sa-ti împlinești toate visele.
    Multe felicitări părinților, profesorilor de canto si doamnei învățătoare Hothazie.

  3. Felicitari, Mateea!!! Esti superbă !!! ASEARĂ am fost la serbarea clubului Artis Daio, eram in sala cand ai cantat…EMOTIONANT… un moment superb, rasplatit foarte multe aplauze si felicitari din partea publicului….as fi vrut ca piesa sa nu se termine niciodata si sa te ascult la nesfarsit.Felicitari inca o data. Ai o voce aparte, puternica si plina de sensibilitate. Dumnezeu sa te binecuvanteze!Feliciari parintilor si profesorilor tai!

  4. Felicitări, Mateea! Ești un copil minunat, care pune suflet in tot ceea ce face …iar prin muzica reușești să ajungi până în adâncul inimii fiecărui om.
    Cine te ascultă o dată …nu te uita ușor, crede-mă!
    Dumnezeu să te ajute să-ți împlinești visul! Meriți din plin!!!

LĂSAȚI UN MESAJ