Copiii, vârstnicii si adultii cu dizabiliti ocrotiti de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau s-au pregatit aproape doua luni pentru Sfintele Sarbatori de Pasti, incondeind oua sau impodobindu-le cu margelute, pictând icoane sau realizând iepurasi, puisori si cosulete in tehnica origami.

Obiectele decorative au fost prezentate la expozitia regionala din 22 aprilie. Cele care nu au fost cumparate de vizitatori impodobesc, acum, camerele si holurile centrelor de asistenta.

Si pentru ca asistatii au vrut sa participe la deniile din aceasta saptamâna, li s-a indeplinit dorinta. “Copiii si tinerii, insotiti de asistenti sociali si educatori, au avut posibilitatea de a se spovedi si a se impartasi in cadrul bisericilor din apropierea casutelor sau apartamentelor in care sunt ocrotiti”, arata Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt al DGASPC.

PUBLICITATE

Iepurasul nu i-a ocolit pe cei uitati de familie. Asistatii au primit in dar de la sponsori sau de la reprezentantii institutiei hainute, jucarii si dulciuri.

“Meniul din perioada sarbatorilor pascale este ales in mod special, dupa ce sunt consultati chiar si cei mai mici beneficiari, si cuprinde mâncarurile traditionale specifice acestei sarbatori care se gasesc pe masa unei familii obisnuite”, a declarat parintele Vatamanescu.

In prima zi de Pasti, 45 de copii din Centrul Rezidential Profamilia vor merge la Tisa-Silvestri. Maicutele ii vor lua si ii vor aduce la Mânastirea Bunavestire, unde vor participa la slujba, vor lua masa de Paste impreuna, apoi vor vizita mânastirea si gospodariile acesteia.

Nu au fost uitate familiile nevoiase care beneficiaza de serviciile specializate ale DGASPC Bacau. “Acestea au fost ajutate prin implicarea unor sponsori din parohiile Protopopiatului Bacau, care le-au asigurat strictul necesar pentru a sarbatori Sfintele Pasti”, mai arata pr. Vatamanescu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ