Duminica, 26 aprilie, de la ora 10.00, in Biserica Romano-Catolica „Sfintii Petru si Paul” din Bacau, 66 de copii imbracati in haine de sarbatoare, insotiti de parinti si de nasii de botez, l-au primit pentru prima oara pe Isus in Sfânta Impartasanie.

Pregatirea celor 29 de fete si 37 de baieti pentru acest important eveniment din viata lor a inceput inca din prima duminica din Postul Mare, din 22 februarie 2015. Sfânta liturghie a inceput cu procesiunea din fata bisericii vechi „Sfântul Nicolae”. Ajunsi la altarul bisericii „Sfintii Petru si Paul”, unul dintre parinti, a cerut in numele tuturor celorlalti parinti, parintelui Isidor Dâsca, sa-i binecuvinteze pe copii si sa le ofere pentru prima data Sfânta Impartasanie.

Copiii s-au implicat plini de entuziasm la aceasta Sfânta Liturghie, au citit lecturile si intentiile la Rugaciunea credinciosilor, au adus darurile la altar, la Ofertoriu, s-au rugat si au cântat.

Prima Sfânta Impartasanie pe care au primit-o copiii, a fost o sarbatoare a bucuriei, dar si un indemn la a continua cu mai mare entuziasm drumul credintei inceput la sfântul Botez.
Pentru ca intreaga celebrare a fost o reusita, multumirile tuturor se indreapta catre cei care i-au pregatit pe copii, catre Vestiment Evolutiv pentru frumoasele tinute dar si catre toti cei care au participat la celebrare.

Alte articole