Pustii care au participat la “Scolile de Vara” si la activitatile organizate in “Cluburile cu Lipici” ale FSC au inceput semestrul plini de speranta. Ionut Chirita, coordonator PR/fundraising, povesteste care e dorinta copiilor saraci, din estul judetului, la inceput de an: “Vreau sa invat sa scriu si sa citesc foarte bine anul acesta ca sa pot imprumuta carti de la biblioteca centrului”, ne-a spus cu ochii sclipind de bucurie una dintre micile beneficiare ale Centrului de zi din Stanisesti.

Iar personalul FSC si voluntarii de la centru sunt pregatiti sa o ajute pe micuta sa desluseasca nu doar tainele cititului, ci si cele ale calculatorului sau sa descopere lumea fascinanta a muzicii, picturii, dansului, traditiilor locale si multe alte bucurii care ii vor astepta pe cei mici la centrul din inima comunei Stanisesti.

Aici, dupa ore, copiii isi vor face temele, indrumati de educatori si voluntari. Si bursierii FSC au motive de bucurie: Kaufland România va sustine si in acest an accesul la liceu a 50 de tineri din familii modeste, care nu pot suporta cheltuielile de scolarizare. Inca 30 de tineri vor primi sprijin din partea altor sponsori si donatori. Kaufland va sustine financiar si activitatile Clubului cu Lipici din Podu Turcului, pentru ca 100 de copii saraci sa participe la activitati educative extrascolare.

PUBLICITATE

“Se urmareste in principal sporirea accesului la educatie de calitate si diversificata, pentru imbunatatirea performantelor scolare si cresterea sanselor de accedere la liceu. Activitatile vor cuprinde si consilierea si asistenta tinerilor care intra la liceu si au in continuare nevoie de suport psiho-social in vederea unui bun parcurs scolar si acomodarea cu viata de liceu”, spune Ionut Chirita, reprezentantul FSC.

Prin acelasi proiect, parintii vor beneficia de sesiuni de consiliere privind educatia copiilor, sustinute de psihologi si asistenti sociali ai FSC.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ