In cadrul proiectului „Impreuna gândim viitorul”, derulat de Asociatia pentru Promovarea Dezvoltarii Personale (APDP) Bacau, 120 de copii (60 din Bacau si 60 din Cleja) au participat la activitatile outdoor, care au reprezentat nu doar „o simpla modalitate de relaxare si distractie, ci o experienta de autocunoastere si dezvoltare personala prin explorare, actiune, relationare si promovare a schimbarii intr-un mediu nou”, arata Carla Popa, presedinta asociatiei.

Copiii au vârste intre 11 si 15 ani si provin din medii dezavantajate. Activitatile au urmarit sa creeze o relatie autentica intre cele doua grupuri (urbal si rural) si sa amelioreze fenomenul de marginalizare. Pustii au vizitat Casa Memoriala „Nicu Enea”, de care niciunul dintre ei nu auzise, Casa „G. Bacovia”, Biserica „Precista”, Observatorul Astronomic, Curtea Domneasca, Catedrala Romano-Catolica, Catedrala Ortodoxa, Inspectoratul Scolar, Teatrul „Bacovia”, Biblioteca Judeteana, Parcul Cancicov etc.

Activitatile derulate in proiect au fost presarate cu jocuri si momente vesele create de animatorul socio-educativ si voluntarii APDP.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ