Un proiect nou, finanțat de Consiliul Județean, a fost lansat de Asociația „Lumina” la sediul din satul Luncani. Se numește „Prețuim fiecare clipă de viață” și are drept scop creșterea gradului de acces la serviciile de îngrijiri paliative a copiilor și tinerilor afectați de o boală incurabilă și îmbunătățirea calității vieții micilor pacienți prin servicii oferite la domiciliu și în centrul de zi.

Proiectul mai prevede instruirea asistenților și lucrătorilor sociali cu privire la specificul îngrijirii paliative și la noutățile legislative, organizarea de tabere de vară, informarea și consilierea elevilor cu privire la strategiile de suport în situațiile de criză provocate de deces.

Pe scurt, 30 de pacienți vor beneficia de sprijin și îngrijire paliativă la domiciliu (recuperare fizică, conferință de familie, materiale sanitare și de igienă personală), alți 20 de pacienți de servcii socio-medicale la centrul de zi, timp în care familiile lor vor beneficia de o perioadă de respiro, 20 de asistenți sociali vor participa la un workshop în domeniul îngrijii paliative și 50 de elevi vor beneficia de informare.

Consiliul Județean finanțează proiectul cu 30.000 de lei, iar Asociația „Lumina” participă cu 8.644 de lei. Primele activității ale „Școlii de vară”, derulate alături de voluntarii englezi, au fost jocurile în aer liber și atelierul de gastronomie. Motto-ul proiectului este emoționant și sună ca o asigurare: „Contezi pentru ceea ce ești și contezi până în ultima clipă a vieții tale”.

Alte articole