Clubul Holtis, nr. 2, al Școlii Gimnaziale Letea Veche, „Wonder Teens”, este un grup al tinerilor înființat în anul 2019, care își propune lună de lună să facă activități educative și intersante pentru și despre copii. Activitățile au început timid, cu un număr de 15 copii, iar în timp, numărul lor a crescut la 35.

Ce este foarte intersant este faptul că în cadrul acestui club, copiii au ocazia de a se exprima liber, fără ocolișuri și pot, chiar, deține funcții administrative importante: președinte, vice-președinte, trezorier, secretar, viitor-președinte. Toate activitățile și toate ședinșele sunt prezidate de ei. Practic ei conduc clubul, iar fondatorul, prof. Sion Ioana-Alexandra, doar îi ghidează. Fiecare lună are o anumită tematică: luna octombrie (luna comunității), luna noiembrie (luna bullying-ului), luna decembrie (luna solidarității), luna ianuarie (luna sănătății) etc. În funcție de tematică, copiii vin cu propuneri care sunt puse în practică. Activitatea clubului Holtis nu a fost pusă în stand-by de pandemie, ba din contra, a continuat în mediul virtual, lucru ce a făcut ca această distanțare să pară mai ușor de depășit.În luna octombrie a anului trecut, luna comunității, membri clubului au desfăurat o activitate de ecologizare a comunii Letea Veche. Cu această ocazie au tras un puternic semnal de alarmă asupra efectelor poluării asupra mediului înconjurător, dar au conștientizat că cel mai bun exemplu este dat de ei înșiși. A fost o activitate încununată de success, râsete, dar și muncă. Luna următoare, copiii au realizat primul podcast în care au vorbit deschis despre efectele bullying-ului asupra sănătății mentale și a stimei de sine.

Membri clubului au luat parte la o discuție deschisă, sinceră despre acest subiect în care și-au exprimat părerea despre acest subiect, dar au venit și cu soluții inovatoare. Nu în ultimul rând, luna trecută, spiridușii moșului, au vizitat rezidenții căminului de bătrâni „Zile Senine”, iar preț de două ore au reușit să le încălzească sufletele bunicilor și să le aline durerile cu ajutorul colindelor pe care le-au interpretat cu atât de multă dragoste.
„Consider că lecția cea mai important pe care ei o învață în acest club este ce înseamnă să dăruiești cu sufletul”, a declarat prof. Ioana-Alexandra Sion, fondatoarea clubului.

 

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE