Fundatia Special Olympics România, in parteneriat cu Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii din Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau, a organizat miercuri, 16 martie, de la ora 11.00, in Sala Orizont din campusul universitar, o competitie sportiva pentru persoane cu si fara Sindrom Down si alte tipuri de dizabilitati intelectuale.

Au participat 80 de sportivi din Bacau, Onesti si Comanesti, cu si fara dizabilitati intelectuale, de la scoli speciale din Bacau, de la ONG-uri si de la Scoala Gimnaziala “Constantin Platon” Bacau, care s-au intrecut pe diferite niveluri de abilitati si pe grupe de vârsta.

La categoria de vârsta 2-8 ani, copiii au avut de parcurs un traseu, au alergat printre conuri, au sarit peste obstacole si au trecut printr-un tunel, astfel aratând abilitatile pe care le-au dobândit in timpul antrenamentelor. Cei cu vârsta de peste 9 ani au luat parte la un traseu aplicativ care a cuprins alergare printre jaloane, sarituri prin cercuri si altele.

PUBLICITATE

Acesti copii se antreneaza o data pe saptamâna la Universitatea Bacau cu cadrele didactice si cu studentii de la Facultatea de Sport. La sfârsitul competitiei, toti participantii au fost premiati, au urcat pe podium si au primit diplome si medalii.

Actiunea face parte din proiectul „Dezvoltarea de abilitati motorii la personae cu sindom down” organizat la nivel national de catre Fundatia Special Olympics România.

„Avem aceste activitati in zece orase din tara, in cadrul acestui proiect, iar la final, in luna aprilie vom avea o competitie finala la Cluj Napoca, unde vom avea si reprezentanti din Bacau”, a declarat Roxana Ossian, manager de proiect, director de programe la Special Olympics România


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ