Copiii cu dizabilitati fac sport

0

Exista asociatii care, fiind preocupate de soarta copiilor defavorizati, nu aleg calea cea mai facila de a-i ajuta, aceea de a le darui portocale, caciulite si dulciuri de Craciun, ci gândesc programe care sa-i ajute sa se afirme si sa devina parte a comunitatii in care traiesc. Una dintre aceste organizatii este APDP (Asociatia pentru Promovarea Dezvoltarii Personale), care a organizat pentru copiii din Bacau si din mediul rural ateliere gastronomice, ateliere de pictura, târguri, dezbateri despre un stil de viata sanatos.

In octombrie, APDP s-a alaturat, cu proiectul “Sprijinim miscarea sportiva – SMS”, campaniei europene “Footbal People – Fare Action Weeks 2016”, care a reunit mii de oameni obisniuti, dar si jucatori, ligi si institutii care combat discriminarea.

“In cadrul proiectului SMS, am organizat doua evenimente principale – o masa rotunda si competitii de fotbal unificat -, prin care am dorit sa promovam valorile incluziunii copiilor cu dizabilitati si toleranta si sa cream o lume mai buna prin sport, prin fotbal”, arata Carla Popa, presedinte APDP Bacau. La primul eveniment s-a discutat, impreuna cu specialistii, despre importanta practicarii sportului de catre copiii cu dizabilitati, iar la al II-lea, pe terenurile Universitatii “V. Alecsandri”, s-au intâlnit competitori, sustinatori si profesori.

“Peste 100 de persoane dintre care 80 de copii s-au bucurat facând sport si sustinând incluziunea sociala a copiilor cu dizabilitatii, a declarat Carla Popa. In lume, sportul s-a raliat cerinţelor sociale moderne, punând la dispoziţie oportunitaţile sale de socializare şi de descoperire a performanţelor umane, chiar şi pentru cei a caror activitate prezinta limite obiective. Sportul adaptat este unul din mijloacele cele mai folosite in educarea, recuperarea şi socializarea persoanelor cu handicap.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ